Rome in eigen keuken
Heb je wel eens gehoord van een ‘supplì’? Dat is een gefrituurd balletje met rijst, mozzarella, tomaat en gehakt. Dit voorgerechtje is pas écht gelukt als je hem doormidden snijdt en de helften door een kaasstreng verbonden blijven. Wil je weten hoe je deze typisch Romeinse snack zelf maakt? Neem dan een kijkje in de recepten van deze rubriek.
De Romeinse keuken biedt zoveel lekkere gerechten, die kun je tijdens je bezoek aan Rome onmogelijk allemaal proeven. Daarom vind je hier een voorproefje van het lekkers dat je in de stad tegen zult komen. Maar bij terugkomst kun je natuurlijk blijven kokkerellen en je gasten eens verrassen met een authentiek Romeins maal. Wat dacht je van gevulde courgettebloemen, knapperige artisjokken of pasta met varkenswang? Hmm...buon appetito!
Aardappelkoek met tomaat
Rome is de hoofdstad en het hart van Italië, maar Rome is niet de hoofdstad van de Italiaanse keuken. De..
Ricottagebak
Ricotta is de meest gebruikte kaas in de keuken van Italië; veel regio's hebben hun eigen recept van..
Risottoballetjes
De originele Romeinse versie van deze risottoballetjes werd gemaakt met een vulling van een blokje..
Tonnarelli cacio e pepe
Een recept voor een echt Romeins pastagerecht: tonnarelli cacio e pepe. Tonnarelli is de benaming voor..
Fave e pecorino
In het voorjaar is er geen Romeinser gerecht te bedenken dan fave e pecorino: verse tuinboontjes met..
Bucatini all'amatriciana
Deze oer-Romeinse pasta met spek en tomatensaus wordt door gezinnen in Rome minstens een keer in de week..