Crème van geroosterde tomaten, tonijn en geitenkaas
Recept voor een heerlijke crème van geroosterde tomaten met gemarineerde tonijn en geitenkaas.
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 tomaten
peper en zout
oregano
1 teentje knoflook
1 klontje suiker
olijfolie
100 gram verse tonijn
het sap van 1 limoen
4 basilicumblaadjes
4 eetlepels zachte geitenkaas
balsamicocrème
Bereidingswijze
Pel de tomaten en halveer ze. Leg ze in een vuurvaste schaal en kruid ze met peper, zout en oregano. Voeg de knoflook, de suiker en 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 °C. Doe de tomaten dan in een blender en mix ze met een extra scheutje olie.
Snijd de tonijn in stukjes en laat ze even marineren in het limoensap. Kruid met peper en zout en doe er 1 eetlepel olijfolie bij. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg ze toe.
Verdeel de tomatencrème over diepe borden. Leg er telkens wat tonijn in en een schepje geitenkaas en kruid met peper en zout. Werk af met olijfolie en enkele druppels balsamicocrème.
Dit recept is afkomstig uit Food & the City van Christine van Irmschoot:
Food & the City
Christine van Irmschoot
Lannoo, 2012
ISBN 9789401403641
€20,50 (hardcover)
€19,99 (ebook)
Bestel Food & the City bij bol.com
Bestel hier het ebook