www.rome-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
VaticaanColosseum-romecolosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romeRome

Crème van geroosterde tomaten, tonijn en geitenkaas

Recept voor een heerlijke crème van geroosterde tomaten met gemarineerde tonijn en geitenkaas.

Food-&-the-City-creme-tomaten-tonijnIngrediënten (voor 4 personen)

4 tomaten
peper en zout
oregano
1 teentje knoflook
1 klontje suiker
olijfolie
100 gram verse tonijn
het sap van 1 limoen
4 basilicumblaadjes
4 eetlepels zachte geitenkaas
balsamicocrème

Bereidingswijze
Pel de tomaten en halveer ze. Leg ze in een vuurvaste schaal en kruid ze met peper, zout en oregano. Voeg de knoflook, de suiker en 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 °C. Doe de tomaten dan in een blender en mix ze met een extra scheutje olie.

Snijd de tonijn in stukjes en laat ze even marineren in het limoensap. Kruid met peper en zout en doe er 1 eetlepel olijfolie bij. Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg ze toe.

Verdeel de tomatencrème over diepe borden. Leg er telkens wat tonijn in en een schepje geitenkaas en kruid met peper en zout. Werk af met olijfolie en enkele druppels balsamicocrème.

Dit recept is afkomstig uit Food & the City van Christine van Irmschoot:

Rome_Boeken_Food&the_CityFood & the City
Christine van Irmschoot
Lannoo, 2012
ISBN 9789401403641
€20,50 (hardcover)
€19,99 (ebook)

Bestel Food & the City bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels