www.rome-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
Colosseum-romeRomesint-pietersplein-romecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaan

Bucatini all'amatriciana

Deze oer-Romeinse pasta met spek en tomatensaus wordt door gezinnen in Rome minstens een keer in de week gegeten. Weinig ingrediŽnten, eenvoudig te bereiden maar erg lekker, oftewel buonissimo!

recept-Bucatini.jpgIngrediŽnten
(voor 6 personen)

600 g bucatini
150 g spek (guanciale)
geraspte pecorino
300 g ontvelde tomaten
5 eetlepels extra vergine olijfolie
versgemalen zwarte peper
zout

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het in blokjes gesneden spek op laag vuur bruin. Haal het spek uit de pan en zet het even apart. Verwarm in dezelfde koekenpan de fijngeprakte tomaten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en laat de saus enkele minuten pruttelen. Meng het spek er op het laatste moment doorheen.

Kook in de tussentijd de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet de pasta af en meng de saus erdoor. Bestrooi rijkelijk met geraspte pecorino en roer dit er goed doorheen. Serveer direct.

Variatie
Voeg enkele blaadjes basilicum toe. Gebruik in plaats van versgemalen zwarte peper een in stukjes gesneden rode peper. Roer een gefruit uitje door de tomatensaus en schenk er een scheutje droge witte wijn bij.

Dit recept is afkomstig uit Het grote pastakookboek - Meer dan 600 inspirerende Italiaanse recepten
ISBN 9789023013006
Ä 19,90

kookboeken-receptent-grote-pastakookboek.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels