Recept Bucatini all'amatriciana
Deze oer-Romeinse pasta met spek en tomatensaus wordt door gezinnen in Rome minstens een keer in de week gegeten. Weinig ingrediënten, eenvoudig te bereiden maar erg lekker, oftewel buonissimo!
Ingrediënten
(voor 6 personen)
600 g bucatini
150 g spek (guanciale)
geraspte pecorino
300 g ontvelde tomaten
5 eetlepels extra vergine olijfolie
versgemalen zwarte peper
zout
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het in blokjes gesneden spek op laag vuur bruin. Haal het spek uit de pan en zet het even apart. Verwarm in dezelfde koekenpan de fijngeprakte tomaten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en laat de saus enkele minuten pruttelen. Meng het spek er op het laatste moment doorheen.
Kook in de tussentijd de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet de pasta af en meng de saus erdoor. Bestrooi rijkelijk met geraspte pecorino en roer dit er goed doorheen. Serveer direct.
Variatie
Voeg enkele blaadjes basilicum toe. Gebruik in plaats van versgemalen zwarte peper een in stukjes gesneden rode peper. Roer een gefruit uitje door de tomatensaus en schenk er een scheutje droge witte wijn bij.
Dit recept is afkomstig uit Het grote pastakookboek - Meer dan 600 inspirerende Italiaanse recepten
ISBN 9789023013006
€ 19,90