www.rome-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
colosseum-romeColosseum-romeVaticaansint-pietersplein-romeRomekerst sint-pitersplein rome

Linguine met prei

Linguine is†een pastasoort die te vergelijken is met†spaghetti, maar dan wat platter. In het Italiaans betekent linguine letterlijke 'kleine tongetjes'. Deze pastasoort wordt vooral met dunne sauzen gegeten, bijvoorbeeld†met pesto of met zeevruchten en olijfolie. Onderstaand recept is minder traditioneel, maar wel erg lekker!

recept-Linguine met prei.jpgIngrediŽnten
(voor 6 personen)

500 g linguine
150 gerookt spek
geraspte Parmezaanse kaas
3 preien
1 kopje groentebouillon
4 eetlepels extra vergine olijfolie
peper en zout

Maak de prei schoon en snijd het witte gedeelte in ringetjes. Kook de preiringetjes 5 minuten in een ruime hoeveelheid water met een beetje zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan, giet de preiringetjes af en bak ze kort in de olijfolie. Voeg na een paar minuten enkele eetlepels water toe en laat de prei ongeveer 10 minuten stoven. Schenk er dan de bouillon bij, breng op smaak met peper en zout en laat nog eens 20 minuten† koken.

Snijd het spek in dunne reepjes en bak deze in een droge koekenpan. Kook in de tussentijd de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet af en meng de linguine door de preisaus. Garneer met de spekreepjes en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Dit recept is afkomstig uit Het grote pastakookboek - Meer dan 600 inspirerende Italiaanse recepten
ISBN 9789023013006
Ä 19,90

kookboeken-receptent-grote-pastakookboek.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels