Linguine met prei
Linguine is een pastasoort die te vergelijken is met spaghetti, maar dan wat platter. In het Italiaans betekent linguine letterlijke 'kleine tongetjes'. Deze pastasoort wordt vooral met dunne sauzen gegeten, bijvoorbeeld met pesto of met zeevruchten en olijfolie. Onderstaand recept is minder traditioneel, maar wel erg lekker!
Ingrediënten
(voor 6 personen)
500 g linguine
150 gerookt spek
geraspte Parmezaanse kaas
3 preien
1 kopje groentebouillon
4 eetlepels extra vergine olijfolie
peper en zout
Maak de prei schoon en snijd het witte gedeelte in ringetjes. Kook de preiringetjes 5 minuten in een ruime hoeveelheid water met een beetje zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan, giet de preiringetjes af en bak ze kort in de olijfolie. Voeg na een paar minuten enkele eetlepels water toe en laat de prei ongeveer 10 minuten stoven. Schenk er dan de bouillon bij, breng op smaak met peper en zout en laat nog eens 20 minuten koken.
Snijd het spek in dunne reepjes en bak deze in een droge koekenpan. Kook in de tussentijd de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet af en meng de linguine door de preisaus. Garneer met de spekreepjes en wat geraspte Parmezaanse kaas.
Dit recept is afkomstig uit Het grote pastakookboek - Meer dan 600 inspirerende Italiaanse recepten
ISBN 9789023013006
€ 19,90