www.rome-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
Romesint-pietersplein-romeVaticaancolosseum-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-rome

Frittata di patate alla romana

Rome is de hoofdstad en het hart van ItaliŽ, maar Rome is niet de hoofdstad van de Italiaanse keuken. De Romeinse keuken is gebaseerd op pasta, gedroogde bonen en orgaanvlees. Deze ingrediŽnten zijn in heel ItaliŽ kenmerkend voor de boerenkeuken, maar dat is nergens zo sterk als in Rome.†

Rome_Recepten_frittata_patate_alla_romanaFrittata di patate alla romana - aardappelkoek met tomaten- is een voorbeeld van deze eenvoudige gerechten. Het is gemakkelijk en snel te maken.

IngrediŽnten (voor 4 personen):

1 grote ui, fijngesneden
2 eetl. extra vergine olijfolie
350 g tomaten, ontveld, in stukjes
1,2 dl droge witte wijn
zout en peper
500 g aardappels in de schil

Bereidingswijze
Fruit de ui in een koekepan met de olie op heel laag vuur, eerst 20 minuten afgedekt maar regelmatig omscheppend tot de snippers glazig tot heellicht gekleurd zijn. Voeg de tomaten en de wijn toe, doe er zout en peper bij en laat de uien in 30 minuten tot een dikke saus inkoken.†

Borstel intussen de aardappels en kook ze gaar, pel ze en stamp ze fijn. Voeg de aardappelpuree geleidelijk aan de tomatensaus toe, laat elke lepel puree eerst opnemen tot het een stevige, smeuÔge massa is. Serveer hem heet of koud, in de vorm van een ronde koek.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels