Romesint-pietersplein-romeColosseum-romeVaticaancolosseum-romekerst sint-pitersplein rome

Recept voor Budino di ricotta

Ricotta is de meest gebruikte kaas in de keuken van Italië; veel regio's hebben hun eigen recept van ricottagebak voor bijzondere gelegenheden. Dit Romeinse dessert is meer een pudding dan een taart; hij wordt in Rome gemaakt met de fantastische ricotta van de lokale schapen.

Rome_Recepten_ricottagebakIngrediënten (voor 6 personen):

500 g ricotta
4 grote eieren, gesplitst in dooiers en witten
3 eetl. bloem
250 g suiker
1 theel. kaneel
geraspte schil van 2 citroenen
5 eetl. rum
poedersuiker

Bereidingswijze
Prak de ricotta in een kom en klop de eierdooiers erdoor, roer de bloem, suiker, kaneel, citroenrasp en rum erdoor. Dit kan heel goed in een keukenmachine. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot een stevig schuim, spatel het luchtig door het ricottamengsel en giet dit in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm van 25 cm doorsnee.

Bak het in de 180 °C verhitte oven in 40 minuten gaar. Het moet stevig zijn.
Serveer het gebak warm of koud, bestoven met poedersuiker.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels