Recept voor Budino di ricotta
Ricotta is de meest gebruikte kaas in de keuken van Italië; veel regio's hebben hun eigen recept van ricottagebak voor bijzondere gelegenheden. Dit Romeinse dessert is meer een pudding dan een taart; hij wordt in Rome gemaakt met de fantastische ricotta van de lokale schapen.
Ingrediënten (voor 6 personen):
500 g ricotta
4 grote eieren, gesplitst in dooiers en witten
3 eetl. bloem
250 g suiker
1 theel. kaneel
geraspte schil van 2 citroenen
5 eetl. rum
poedersuiker
Bereidingswijze
Prak de ricotta in een kom en klop de eierdooiers erdoor, roer de bloem, suiker, kaneel, citroenrasp en rum erdoor. Dit kan heel goed in een keukenmachine. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot een stevig schuim, spatel het luchtig door het ricottamengsel en giet dit in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm van 25 cm doorsnee.
Bak het in de 180 °C verhitte oven in 40 minuten gaar. Het moet stevig zijn.
Serveer het gebak warm of koud, bestoven met poedersuiker.