www.rome-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
Vaticaansint-pietersplein-romeColosseum-romecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeRome

Trio di bruschette - Drie soorten bruschetta

Bruschetta (letterlijk ‘geroosterd’) is de wijze waarop boeren traditioneel hun brood op smaak brachten: ingewreven met knoflook en besprenkeld met olijfolie en zout. Ik ben dol op dit gerecht: het brengt me weer in contact met het authentiekste deel van mij. Elk seizoen heeft zijn eigen favoriete topping, dus laat je fantasie de vrije loop en geniet van de intensiteit van deze overheerlijke hapjes!

Rome_Recepten_BruschettaVoorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Voor 15 bruschette

Ingrediënten
1 rustiek brood, in sneetjes van
1 cm dik
20 gemarineerde ansjovis of sardines (zie pag. 147)

Tomaat-auberginetopping:
2 el extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook, gepeld
1 kleine aubergine, in blokjes van 5 mm
2 cherrytomaten, in blokjes van 5 mm
zout
50 ml witte wijn
5 blaadjes salie, gehakt

Worst-bimitopping:
1 varkensworstje
80 g bimiroosjes (babybroccoli)
2 el extra vergine olijfolie
1 tl venkelzaad

Bereidingswijze:
Verhit voor de tomaat-auberginetopping de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Kneus het teentje knoflook met de zijkant van een zwaar mes. Bak de knoflook in de pan op laag vuur goudbruin en haal uit de pan. Doe de aubergine en de tomaat in de pan en bestrooi met zout. Zet het vuur hoger, schenk de wijn erbij en laat ongeveer 10 minuten al roerend zachtjes koken, tot de wijn is verdampt en de aubergine gaar is. Strooi de salie erover en zet apart.

Verwijder voor de worst-bimitopping het vel van de worst en rul het vlees met een houten lepel in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag, tot het gaar is. Breng een kleine pan met licht gezouten water aan de kook, doe de bimi erbij en laat 5 minuten koken. Giet af en doe bij de worst. Voeg de olie en het venkelzaad toe en laat al roerend 5 minuten garen zodat de smaken op elkaar in kunnen werken. Zet apart.
Zet de ovengrill aan.

Verdeel de sneetjes brood over een bakplaat en zet 5 minuten onder de grill, tot het brood licht goudbruin is. Leg het brood op een bord en verdeel de tomaten-auberginetopping, de worst-bimitopping en de ansjovis- of sardinetopping erover. Eet smakelijk.

Dit gerecht staat in Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso op onze pagina met boeken en kookboeken over Rome.

Rome_Boeken_Verrukkelijk_Rome_BruschettaVerrukkelijk Rome
Authentieke en hedendaagse gerechten
Eleonora Galasso
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431639
€24,95



Bestel Verrukkelijk Rome bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels