www.rome-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
kerst sint-pitersplein romeVaticaancolosseum-romesint-pietersplein-romeRomeColosseum-rome

Tomatensaus voor inmaaksels, pizza & pasta

Je eigen tomatensaus maken is heerlijk eenvoudig: door de eerlijke smaken ga je je afvragen waarom je het niet eerder hebt geprobeerd. Ik raad je aan om biologische trostomaten te gebruiken, maar elke trostomaat is prima. 

Rome_Recepten_tomatensaus_voor_inmaaksels-pizza_pastaVerhit wat olie in een pan, fruit wat knoflook en ui en doe hier de sappige saus bij. Laat de saus ongeveer 20 minuten inkoken, roer er halverwege wat kokend water door en klaar ben je. De volgende keer dat je een smeuļge tomatensaus nodig hebt, doe je de pot open en laat je al die mediterrane smaken vrij. Bereid je voor op een explosie van smaken.  

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 6 minuten

Ingrediėnten voor 2 potten ą 750 ml
zout
12 middelgrote stevige trostomaten
2 el basilicum, tijm of rozemarijn, fijngehakt

Bereidingswijze
Begin met het steriliseren van de potten. Verwarm de oven voor tot 120 °C. Was de potten en de deksels af met heet water en afwasmiddel, spoel goed af en laat 10 minuten in de oven volledig drogen.

Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Voeg de tomaten toe en laat 6 minuten koken, tot het vel begint los te laten.

Haal de tomaten met een schuimspaan uit de pan, doe over in een foodprocessor en pureer met een kruid naar keuze in 20 seconden tot een gladde saus.
Schep de saus in de gesteriliseerde potten en draai de deksels er stevig op. Bind de potten samen met een theedoek (om te voorkomen dat ze gaan bewegen en stukgaan), doe terug in de pan en breng het water weer aan de kook. Laat 30 minuten koken, zet het vuur uit en laat de potten 30 minuten in de pan afkoelen. Haal uit het water en droog af.

Bewaar de potten maximaal 6 maanden op een koele, droge plaats buiten bereik van direct zonlicht.

Dit gerecht staat in Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso op onze pagina met boeken en kookboeken over Rome.

Rome_Boeken_Verrukkelijk_Rome_BruschettaVerrukkelijk Rome
Authentieke en hedendaagse gerechten
Eleonora Galasso
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431639
€24,95



Bestel Verrukkelijk Rome bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels