Bruschetta con fave e menta
Deze heerlijk frisse bruschetta met tuinbonen en munt komt uit het nieuwe kookboek van Gino d'Acampo, Mijn Italiaanse dieet. Geen dieet waarbij je niets mag eten, maar waarbij je gezonde en lekkere Italiaanse maaltijden op tafel zet.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
350 gr gedopte tuinbonen (vers of uit de diepvries)
12 verse muntblaadjes, fijngesnipperd
10 middelgrote ontpitte groene olijven, fijngehakt
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel versgeperst citroensap
1 ciabatta, in 8 sneetjes van 2 cm dik
zout en versgemalen zwarte peper
Vul een pan tot de helft met water en doe er 1 theelepel zout in. Breng aan de kook. Kook de tuinbonen en de knoflook in het zoute water in circa 6 minuten gaar. Giet ze af in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat ze afkoelen.
Kerf de vliezen van de bonen in en druk de zachte groene boontjes eruit. Doe deze met de knoflook en het citroensap in een blender. Draai alles snel tot puree. Voeg steeds een klein scheutje olijfolie toe, zodat een glad en smeerbaar mengsel ontstaat. Doe er een beetje water bij als het mengsel nog te dik is.
Roer de olijven en de helft van de munt door de tuinbonenpuree en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Zet de puree even apart.
Verhit een grillpan tot goed heet en rooster de sneetjes ciabatta in 3 min aan elke kant donkerbruin en knapperig. Laat ze iets afkoelen. Besmeer de sneetjes met de tuinbonenpuree en schik ze op een grote schaal. Strooi de achtergehouden munt erover.