www.rome-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
RomeVaticaancolosseum-romeColosseum-romesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein rome

Bruschetta con fave e menta

Deze heerlijk frisse bruschetta met tuinbonen en munt komt uit het nieuwe kookboek van Gino d'Acampo, Mijn Italiaanse dieet. Geen dieet waarbij je niets mag eten, maar waarbij je gezonde en lekkere Italiaanse maaltijden op tafel zet.

IngrediŽnten
(voor 4 personen)

350 gr gedopte tuinbonen (vers of uit de diepvries)
12 verse muntblaadjes, fijngesnipperd
10 middelgrote ontpitte groene olijven, fijngehakt
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel versgeperst citroensap
1 ciabatta, in 8 sneetjes van 2 cm dik
zout en versgemalen zwarte peper

Vul een pan tot de helft met water en doe er 1 theelepel zout in. Breng aan de kook. Kook de tuinbonen en de knoflook in het zoute water in circa 6 minuten gaar. Giet ze af in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat ze afkoelen.

Kerf de vliezen van de bonen in en druk de zachte groene boontjes eruit. Doe deze met de knoflook en het citroensap in een blender. Draai alles snel tot puree. Voeg steeds een klein scheutje olijfolie toe, zodat een glad en smeerbaar mengsel ontstaat. Doe er een beetje water bij als het mengsel nog te dik is.

Roer de olijven en de helft van de munt door de tuinbonenpuree en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Zet de puree even apart.

Verhit een grillpan tot goed heet en rooster de sneetjes ciabatta in 3 min aan elke kant donkerbruin en knapperig. Laat ze iets afkoelen. Besmeer de sneetjes met de tuinbonenpuree en schik ze op een grote schaal. Strooi de achtergehouden munt erover.††
Rome__recept-Bruschetta-met-tuinbonen-en-munt.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels