colosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romeColosseum-romeVaticaansint-pietersplein-rome

Fave e pecorino

In het voorjaar is er geen Romeinser gerecht te bedenken dan fave e pecorino: verse tuinboontjes met stukken Romeinse schapenkaas. Lekker tijdens een picknick in een van de Romeinse parken, maar ook niet te versmaden als tussendoortje. Veel kraampjes langs de kant van de weg bieden deze delicatesse in het voorjaar aan, een goede reden om regelmatig te stoppen!

Rome__recept-sicilie-1.jpgIngrediënten
(voor 4 personen)

400 g zeer jonge tuinbonen
200 g pecorino
60 ml extra vergine olijfolie van goede kwaliteit
zeezoutvlokken

Dit is een gerecht dat het beste in de lente gemaakt kan worden, wanneer de tuinbonen vers en jong zijn. Eet het voor het voorgerecht, met een lekker glas lichte rosé, terwijl je wacht tot je maaltijd komt. Dop de tuinbonen. Als ze heel jong zijn, hoeven ze niet per se geblancheerd en gepeld te worden (maar dat mag natuurlijk wel!). Schaaf de pecorino over de bonen en sprenkel er olijfolie over. Bestrooi met de zoutvlokken en serveer.

Dit recept is afkomstig uit het boek

Lente in Sicilië
Manuela Darling-Gansser & Simon Griffiths
ISBN 9789077740804
€ 29,95
uitgeverij De Boekenmakers i.s.m. Edicola Publishing

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels