Fave e pecorino
In het voorjaar is er geen Romeinser gerecht te bedenken dan fave e pecorino: verse tuinboontjes met stukken Romeinse schapenkaas. Lekker tijdens een picknick in een van de Romeinse parken, maar ook niet te versmaden als tussendoortje. Veel kraampjes langs de kant van de weg bieden deze delicatesse in het voorjaar aan, een goede reden om regelmatig te stoppen!
Ingrediënten
(voor 4 personen)
400 g zeer jonge tuinbonen
200 g pecorino
60 ml extra vergine olijfolie van goede kwaliteit
zeezoutvlokken
Dit is een gerecht dat het beste in de lente gemaakt kan worden, wanneer de tuinbonen vers en jong zijn. Eet het voor het voorgerecht, met een lekker glas lichte rosé, terwijl je wacht tot je maaltijd komt. Dop de tuinbonen. Als ze heel jong zijn, hoeven ze niet per se geblancheerd en gepeld te worden (maar dat mag natuurlijk wel!). Schaaf de pecorino over de bonen en sprenkel er olijfolie over. Bestrooi met de zoutvlokken en serveer.
Dit recept is afkomstig uit het boek
Lente in Sicilië
Manuela Darling-Gansser & Simon Griffiths
ISBN 9789077740804
€ 29,95
uitgeverij De Boekenmakers i.s.m. Edicola Publishing