VaticaanRomekerst sint-pitersplein romeColosseum-romesint-pietersplein-romecolosseum-rome

De smaak van Rome

De redactie van magazine De Smaak van Italië is in Rome op zoek gegaan naar de gezelligste wijnbarretjes bij het Campo de’ Fiori, de lekkerste ijssalons in de kleine straatjes rondom het Pantheon, de beste restaurantjes rondom het Piazza Navona en alle andere gouden adresjes. Enkele inwoners van Rome hebben bovendien prijsgegeven waar zij het liefste naartoe gaan voor hun dagelijkse cappuccino, een lekkere pasta of een goed glas wijn en uiteraard delen ze die tips graag!

Rome__De smaak van Rome-1a.jpgZo weet Rosita Steenbeek, auteur van onder andere Thuis in Rome en Kleuren van Rome, een geweldig adres voor ijs: ‘Fantastisch Siciliaans ijs vind je net even buiten het centrum, bij Gelarmony. Echt de moeite waard om even voor om te lopen!’

Met deze gids vermijd je de gebaande toeristische paden en valkuilen en geniet je op elk moment van de dag van de echte smaak van Rome.


De smaak van Rome
Redactie magazine De Smaak van Italie
Willemijn van Dijk
Gottmer Uitgevers Groep, 2011
ISBN 978 90 257 4986 6
€ 11,95

Bestel De smaak van Rome via deze link

iPhone app
Alle culinaire adressen uit De smaak van Rome zijn ook verzameld in een unieke iPhone-applicatie. Dankzij de offline navigatie weet je precies hoe je moet lopen om al die lekkere adresjes in Rome niet te missen.

Als je de app gedownload hebt, heb je alle adressen en de bijbehorende informatie altijd en overal bij de hand. Je betaalt dus geen extra kosten voor gebruik van internet in het buitenland. De app bevat net als de gids ruim 150 adressen voor koffie, ijs, aperitief, lunch, diner en delicatessen, met per adres een uitgebreide beschrijving, een duidelijke foto en gegevens als telefoonnummer en webadres.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels