Colosseum-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaanRome

Reisgids Dominicus Rome

Rome: bijna drieduizend jaar geschiedenis in een springlevende stad. Als je op weg bent naar oude meesters als Michelangelo en Bernini, razen moderne motoristi door de straat. Op je favoriete terrasje bij het klassiek-Romeinse Pantheon trekt een bonte stoet van eigentijdse straatmuzikanten voorbij. Rome: een stad vol beweging en boordevol leven.

Rome_reisgids-dominicusWie zoekt naar cultuurhistorische sensaties, wordt op zijn wenken bediend. De monumenten, musea, kerken en palazzi staan voor je klaar. En op Piazza Navona en het Campo de'Fiori tref je de Romeinen van nu, druk doende in het decor van toen.

De Domincus Rome is een informatieve gids, waarmee je de weg kunt vinden naar het verleden van de talrijke bezienswaardigheden en het heden van de huidige stad. Talrijke kaderteksten, overzichtelijke kaartjes en een uitvoerig hoofdstuk met praktische informatie helpen Rome-reizigers op hun dagelijkse tochten langs de altijd verrassende straten en pleinen van een altijd verrassende stad.

Henk van Gessel was werkzaam als leraar klassieke talen in het voortgezet onderwijs. In die hoedanigheid werkte hij mee aan diverse onderwijsuitgaven en leidde hij veel excursies naar Rome. Van zijn hand verscheen de veelgeprezen gids Zeven Dagen Rome, die Italië Magazine ooit rangschikte onder de ‘beste boeken over Rome’.

Dominicus Rome
Henk van Gessel
Gottmer Uitgevers Groep, 2013
ISBN 9789025753085
€ 19,95  (paperback)
€   7,99 (ebook) 
Het e-book is een text-only versie van de reguliere reisgids. De gids is wel voorzien van kaarten maar bevat geen foto's. 

Bestel de Rome-reisgids van Dominicus via deze link 

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels