Vaticaancolosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeColosseum-rome

SPQR, anekdotische reisgids voor Rome

Deze anekdotische reisgids voor Rome is een must voor iedereen die Rome echt wil leren kennen. Luc Verhuyck behandelt in deze gids meer dan vierhonderd bekende en minder bekende locaties in de stad, met bij elke locatie een of meer bijzondere verhalen die elke Rome-reiziger eigenlijk zou moeten kennen om de stad op waarde te kunnen schatten.

Rome_Boeken_SPQR.jpgBehalve een mooie en opwindende stad is Rome ook een verzamelvat van mythen, historische verhalen en volkswijsheden. In de Eeuwige Stad komt al ruim tweeduizend jaar de hele wereld 'over de vloer' en al die bezoekers nemen op een of ander manier deel aan de legende die Rome heet: een stad van slimme militairen, heerszuchtige keizers, briljante dichters, nuchtere denkers, gedreven apostelen, vrome en minder vrome pausen, bedevaartgangers, zwervers, avonturiers en inmiddels ook van heel veel toeristen.

Wie nu Rome bezoekt vindt er nog talloze antieke overblijfselen en christelijke monumenten. Aan al die locaties zitten bijzondere verhalen vast die de Rome-reiziger eigenlijk zou moeten kennen om de stad op waarde te kunnen schatten.In SPQR heeft Luc Verhuyck de mooiste en meest bijzondere verhalen per locatie bij elkaar gebracht.

In deze 'anekdotische reisgids' vind je behalve de voornaamste historische feiten ook de apocriefe legenden, de minder bekende anekdoten, en de vele verhalen over wonderen en mysteries die al eeuwenlang zo typisch zijn voor het Romeinse stadsleven. Het is de andere, onzichtbare kant van Rome, die echter veel verklaart van de speciale atmosfeer die elke reiziger ondergaat zodra hij voet op Romeinse bodem zet.

Luc Verhuyck schreef ook de bejubelde anekdotische reisgidsen over†Florence†en†VenetiŽ.

SPQR
Luc Verhuyck
Singel Uitgeverijen, 2013
ISBN 9789025358754
Ä 27,50 (paperback)
Ä 13,99 (ebook)

Bestel de reisgids SPQR bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
20-03-2014

Belinda van de Ven | Kan dit boek aan een ieder aanbevelen die van plan is Rome te bezoeken en wat meer te weten wil komen dan enkel de feiten over de bekende highlights. Ik heb op basis van dit boek een keuze kunnen maken wat interessant zou kunnen zijn voor ons 4 daags bezoek aan Rome met ons gezin en aanhang ( groot gezelschap) en kon zo mijn familie door Rome leiden met de bijbehorende verhalen/ al dan niet waar....



Roma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels