sint-pietersplein-romeVaticaanColosseum-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romeRome

Het oude Rome voor vijf denarii per dag

Met Het oude Rome voor vijf denarii per dag reis je niet alleen naar Rome, nee, je reist ook nog eens terug in de tijd!†Aan de hand van Philip Matyszak, professor aan de universiteit van Cambridge, reis je naar het jaar 200 en slenter je door de straten van Rome met jongens uit ThraciŽ, Egyptische marktkooplieden en Germaanse huursoldaten.†

Rome_Boeken_Matyszak_Het_Oude_Rome_Philip_MatyszakJe leest waar je exotische specerijen kunt kopen, of nog exotischer slavinnetjes.†Matyszak geeft†je tips voor de beste slaapgelegenheden, suggesties waar je wel en waar je beslist niet moet gaan eten, en waar je in het Colosseum bij een gladiatorengevecht moet gaan zitten om het meeste bloed te zien.

Verder adviseert hij je over de goedkoopste manier om naar Rome te reizen,†over hoe je je moet kleden voor een chic etentje en vertelt hij waar de leukste markten, de mooiste badhuizen en de beste bordelen te vinden zijn.†Natuurlijk geeft hij ook de interessantste stadswandelingen prijs, met† een handig lijstje 'wat en hoe in het Latijn'.

Met deze gids in de hand zul je meer uit je reis naar het oude Rome halen, de stad die in het jaar 200 mooier is dan ooit!

Het oude Rome voor vijf denarii per dag
Philip Matyszak
Athenaeum, 2015
ISBN†9789025300975
Ä 16,99

Bestel Het oude Rome bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum†

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels