colosseum-romesint-pietersplein-romeRomeVaticaanColosseum-romekerst sint-pitersplein rome

360° Rome : Reiservaringen op jouw maat

360° Rome is volgens uitgeverij Lannoo de reisgids van de 21ste eeuw. De 360°-reisgidsen hebben naast het papieren boek een online en mobiele component. Met deze reisgidsen kun je gemakkelijk en snel een persoonlijk reisplan samenstellen. Een reisprogramma op maat, makkelijk af te drukken of te exporteren naar je tablet of smartphone, voor later gebruik tijdens je reis. De gids over Rome is de tweede in deze reeks.

Rome_Luc_Verhuyck_Rome_360De papieren reisgids is het hart van de 360° aanpak. De gids bevat alle informatie en inspiratie voor een stedentrip naar Rome, overzichtelijk gepresenteerd en ingedeeld volgens zes verschillende interesses van de moderne reiziger: bezienswaardigheden, Rome actief, Rome voor kinderen, gratis in Rome, shoppen in Rome en Rome by night.

Dit alles wordt aangevuld met tal van nuttige tips en extra's over eten en drinken en accommodaties in Rome en over de reis naar en het verblijf in de stad (openingstijden, nuttige adressen, openbaar vervoer, plattegrond, etc.). De gids bespreekt Rome aan de hand van stadsdelen.

Reisplanner
360° Rome bevat daarnaast ook een digitale planningstool waarmee je in enkele minuten je ideale en hoogstpersoonlijke reisprogramma voor een stedentrip naar Rome kan uitstippelen. Iedereen kan online gaan en daar zijn of haar ideale vakantie per dag samenstellen en organiseren. Door dingen aan te geven wordt het reisprogramma steeds meer op maat: de aard van de soort vakantie die de reiziger wil hebben is bepalend. Wel of geen musea, veel of weinig shoppen, een cultuurvakantie of juist een ontspannen terrasjesuitje?

Je kan je verblijfsaccommodatie en duur van je verblijf aangeven, de reisplanner doet op basis van door jou aangegeven interesses suggesties voor bezienswaardigheden, musea, activiteiten, winkels, etc. Je kan zelf bezienswaardigheden e.d. toevoegen en weglaten. Ook kan je gemakkelijk vluchten, transport ter plaatse, tickets, hotels en restaurants boeken.

App
Met de mobiele app wordt de belevenis van de 360°-aanpak helemaal compleet. Door jouw persoonlijk reisplan te downloaden, heb je alle informatie zomaar binnen handbereik om onderweg te gebruiken. Verken Rome met realtime gps-ondersteuning en offline kaarten in je smartphone. De app werkt offline zodat er geen data-roamingkosten zijn, maar realtime GPS-ondersteuning kan de reiziger ook krijgen.

In de app kan je gebruik maken van een persoonlijke agenda voor het hele verblijf die rekening houdt met de duur van verplaatsingen tussen twee activiteiten, realtime gps-ondersteuning en offline kaarten, informatie opgedeeld in de zes interessecategorieën, plus alle nuttige adressen in de buurt op een handig overzichtsplan.

Luc Verhuyck schreef ook de anekdotische reisgidsen, SPQRVenezia en Firenze

360° Rome : Reiservaringen op jouw maat
Luc Verhuyck
Lannoo, 2015
ISBN 9789020970845
€ 14,99

Bestel 360° Rome hier bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels