Vaticaankerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeRomecolosseum-romeColosseum-rome

Lonely PLanet Rome

Lonely Planet Reisgidsen zijn misschien wel de bekendste reisgidsen ter wereld. Het sterke punt van de Lonely Planet gidsen is dat ze heel compleet en erg praktisch zijn. Alle reisgidsen zijn ingedeeld volgens een vast stramien. Zo ook die van Rome.

Rome_Boeken_Lonely_Planet_RomeNa een beknopt (kunst)historisch overzicht volgen de belangrijkste bezienswaardigheden per wijk waarbij regelmatig en op een duidelijke manier naar de plattegronden in de reisgids wordt verwezen. De lijst van overnachtingplaatsen en eetgelegenheden in Rome is uitgebreid, vrij gedetailleerd (meer dan 200 eet- en drinkgelegendheden) en ingedeeld in drie klassen: goedkoop, middenklasse en duur.

Er staan ook veel adressen van nachtclubs, theaters, winkels e.d in de gids. Een hoofdstuk is gewijd aan geschiedenis, kunst en architectuur en ook een aan excursies, tot zo'n 100 km buiten Rome. In aparte kaders wordt nog zeer bruikbare informatie gegeven.

De gids is handig ingedeeld in korte hoofdstukken en paragrafen en geeft een schat aan adressen en telefoonnummers: misschien dus meer geschikt om snel iets op te zoeken dan om er Rome mee te verkennen. De gids bevat weinig kleurenfoto's, enkele zwart-wit-afbeeldingen en plattegronden. Inclusief losse stads- en metrokaart.

De Lonely Planet Rome is alleen in het Engels verkrijgbaar.

Lonely Planet Rome
Duncan Garwood en Abigail Blasi
Lonely Planet, 2016
ISBN 9781743216804
€ 22,99 

Bestel Lonely Planet Rome bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels