sint-pietersplein-romeVaticaanRomekerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-rome

Alle wegen van Rome - te voet, per tram, fiets & scooter

Alle wegen leiden naar Rome. Dat was zo in de antieke tijd toen Romeinse legioenen over de 'Via Appia's' van de stad marcheerden om de wereld te veroveren. Over dezelfde wegen kwamen eeuwen later de pelgrims naar Rome.

Rome_Boeken_alle_wegen_van_rome_KieckensHet is tegenwoordig -op de legers na- niet anders. Om Rome kan niemand heen. Zoveel geschiedenis, kunst, cultuur, culinaire geneugten en 'dolce Vita' per vierkante kilometer is moeilijk elders ter wereld te vinden.

Dit boek neemt je mee over de wegen van toen en nu. Een paar wandelingen, te voet dus, door de drie tijdslagen van Rome (antiek, christelijk en modern), een tour per fiets, en een andere per scooter, dť manier om zich Romein onder de Romeinen te voelen, een tocht per tram via de Romeinse Noord-Zuidlijn. In totaal staan er in deze gids elf routes, die in drie historische tijdszones zijn ingedeeld. Interessant voor de liefhebber van geschiedenis en voor degene die verdieping zoekt tijdens een stedentrip naar Rome.

Er is ook gedacht aan een tocht voor kinderen en een tour waarbij filmliefhebbers aan hun trekken komen. Dat alles met insidertips, onder andere over het culinaire Rome. Geschreven in een verhalende stijl, zodat de lezer, ook die ver weg is van Rome, er genoegen aan beleeft.

Ewout Kieckens is historicus en schrijver van boeken over Rome, het Vaticaan en Toscane. Hij heeft een onderhoudende column in onder andere ItaliŽ Magazine. Kieckens woont in het centrum van Rome.

Alle wegen van Rome
te voet, per tram, fiets & scooter
Ewout Kieckens
Edicola ItaliŽ, 2016
ISBN†9789492199447
Ä 24,50

Bestel Alle wegen van Rome bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels