Romecolosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeVaticaan

Gids naar de ziel van Rome

"Roma, una vita non basta. Ik zal nooit een échte Romeinse worden, noch zal ik alle geheimen van de stad ontfutselen. Toch heb ik, na bijna twintig jaar in Rome te hebben gewerkt en gewoond, de ziel van de stad behoorlijk bloot kunnen leggen."

Rome_Boeken_Gids_naar_de_ziel_van_Rome_Hedwig_Zeedijk"Ik ken de lokale keuken en de (kerk- of seizoensgebonden) eetvoorschriften, durf met luide toon de aandacht te trekken in de metro, gooi er soms zelfs wat dialect door en kan meelachen waar typische Romeinse humor wordt gehanteerd.

Statistische gegevens over het Colosseum vindt u in iedere gids. Evenals waar het lekkerste ijs van Rome te vinden is. Maar waar u een maritozzo con la panna kunt eten als ontbijt en waar de naam van dit lokale zoete broodje vandaan komt, dat weten alleen échte Romeinen. In dit boek, voer ik u graag mee naar de diepte van die Romeinse ziel."

Hedwig Zeedijk verloor in 1991 haar hart aan een Romein en toen ze in 1994 voor het eerst in de Eeuwige Stad kwam, werd ze voor een tweede keer verliefd. Sinds 1998 is ze freelance Italië-correspondent voor onder andere de VRT en het Algemeen Dagblad en tot voor kort woonde ze permanent in Rome. Nu verdiept ze haar Italië-kennis vanuit Nederland verder, maar blijft ze deels in haar huis in Rome wonen. Van haar hand verscheen eerder de wandel-, kijk- en reisgids Fiamminghi in Rome. Vlaamse voetsporen in de Eeuwige Stad.

Meer lezen over Hedwig Zeedijk? Bezoek dan haar website.

Gids naar de ziel van Rome
Meer dan 100 leuke authentiek adresjes
Hedwig Zeedijk
Davidsfonds/Infodok, 2016
ISBN 9789059087484
€22,50

Bestel de Gids naar de ziel van Rome bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels