sint-pietersplein-romecolosseum-romeVaticaanColosseum-romekerst sint-pitersplein romeRome

Lazio en het beste van Rome

Lazio, de landstreek rond Rome, is vrij onbekend. Nederlanders en Belgen kennen in ItaliŽ wel Toscane en UmbriŽ, en natuurlijk Rome. Maar het gebied rond Rome is een witte vlek. Geheel ten onrechte, zoals blijkt uit de reisgids 'Lazio en het beste van Rome' van Ewout Kieckens.

Rome_Lazio_kieckensEen paar kilometer buiten Rome opent zich nog een schatkamer vol cultuur en natuur. Het heet hier Lazio ofwel Latium. Een ideale bestemming voor een vakantie, voor wie Rome al eens heeft gezien of wel eens iets anders wil zien dan de talloze monumenten in de Eeuwige stad.

Lazio staat vol met bezienswaardigheden en het is een streek die veel Ďbekende mensení heeft voortgebracht: van Cicero en Augustus tot Thomas van Aquino en Marcello Mastroianni. Natuurlijk zijn er Romeinse resten, maar ook magnifieke tomben van het millennia-oude volk van de Etrusken.

Lazio staat afgeladen met kastelen, villa's, kloosters en kerken. De natuur laat zich van haar beste zijde zien, met een ruim 300 km lange kustlijn, eilanden, meren, heuvels en zelfs hooggebergte. SkiŽn op een uur van Rome, het kan gewoon. En niet te vergeten de gastronomie van de streek...

Ewout Kieckens heeft in dit boek tien routes uitgezet in Lazio, in de voetstappen van ondere andere de Etrusken, pelgrims, filmmakers en zonaanbidders. Tal van inwoners, zoals een masterchef, een herder en een wijnmaker, bieden door hun verhaal een unieke blik in deze veelzijdige Italiaanse regio. Een elfde traject gaat door Rome.

Het boek, een van de eerste Nederlandse reisboeken over Lazio, is geschreven door Ewout Kieckens, een journalist die ruim vijftien jaar in Lazio woont. Voor dit boek heeft hij nog eens de gehele regio bezocht en het beste wat Lazio te bieden heeft naar boven gehaald. Dat alles in een verhalende en vlotte stijl geschreven, zodat het boek ook leuk is voor thuis. Kieckens woont in Rome en is schrijver van boeken over Rome, zoals 'Alle wegen van Rome' en 'Vaticaan in een notendop'.

Lazio en het beste van Rome
Ewout Kieckens
Edicola Publishing, 2017
ISBN 9789492500175

Niet leverbaar

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels