Colosseum-romesint-pietersplein-romeRomecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaan

Wandelen in Rome - Cairan Baltus

Rome is al ruim 2500 jaar hoofdstad. De stad evolueerde van stadstaat, naar metropool binnen het Romeinse Rijk en is sinds 1870 de hoofdstad van ItaliŽ. Door de gehele stad zijn sporen te vinden van haar rijke en rumoerige verleden waardoor het een geliefde plaats is voor toeristen uit de hele wereld.

Rome_Boeken_Wandelen_in_Rome_Cairan_BaltusRome telt zeven pelgrimskerken, waarvan de San Giovanni in Laterano en de Sint Pietersbasiliek de bekendste zijn. Deze laatste is gelegen in Vaticaanstad, een soevereine staat in het hart van Rome.†

Met de zes in deze gids beschreven wandelingen, die allemaal tussen de vier en zes uur in beslag nemen, is deze prachtige stad het best te ontdekken en te bewonderen. Gedurende deze wandelingen leer je over oude Romeinse gebruiken, maar tref je ook het dagelijks leven van verschillende bevolkingsgroepen aan in het moderne Rome.

De wandelingen voeren je langs bekende hoogtepunten als het Colosseum en de Trevi-fontein, maar ook langs minder bekende highlights. Wandelen in Rome bestaat uit vijf routes, extra beschrijvingen van hoogtepunten buiten het centrum en een apart hoofdstuk over Ostia Antica, een oude Romeinse havenplaats.

De gids heeft een handzaam formaat en een klein maar fijn, duidelijk lettertype. Er is veel nagedacht over de vormgeving en dat is te zien in hoe alle informatie aantrekkelijk wordt gepresenteerd. Zo heeft elke wandeling zijn eigen kaders met achtergrondinformatie over bijvoorbeeld de zeven pelgrimskerken, De Vestaalse Maagden, Romeinse thermen en Romulus en Remus. De kaders zijn door een eigen logo snel te vinden. Trefwoorden in de tekst zijn vetgedrukt.

De kaartjes beslaan 3/4 van de pagina, zijn goed leesbaar en hebben een legenda. De routebeschrijving is in rood gedrukt en wordt afgewisseld met informatie over wat je ziet en waar je allemaal langs loopt. De lezer wordt rechtstreeks aangesproken wat heel uitnodigend is en fijn leest. En die lezers wordt achterin gevraagd tips, aanvullingen en verbeteringen door te geven die op de Odyssee website worden bijgehouden. De gids sluit af met een Rome A-Z en een register.

Als er ballen of sterren te vergeven waren, zou deze gids het maximum aantal krijgen. Een aanrader en zijn geld dubbel en dwars waard.

Zie ook de andere Odyssee reisgidsen op Stedenman-websites:
-†Fietsen in Berlijn
-†Wandelen in de stad Antwerpen

Cairan Baltus heeft talloze (wereld)steden, regioís en monumenten bezocht in Europa, Afrika, Zuidoost-AziŽ en de Verenigde Staten. Hij is niet alleen een reisliefhebber maar ook cultuur- en geschiedenisfreak, Zijn ervaringen en waarnemingen heeft hij gebundeld voor Odyssee Reisgidsen. Rome en omstreken werden door hem uitvoerig bezocht.

Wandelen in Rome
Cairan Baltus
Odyssee, 2020
ISBN 9789461230218
Ä 18,50 (paperback)
Ä 7,50 (ebook)

Bestel Wandelen in Rome bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels