colosseum-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-romeRomesint-pietersplein-romeVaticaan

Een auto huren in Rome

Ga je binnenkort op stedentrip naar Rome en wil je naast de stad ook graag de omgeving verkennen? Dan is het wel zo handig om een auto te huren. Je hoeft je dan tijdens je vakantie geen zorgen te maken over het vervoer. Er zijn diverse mogelijkheden voor autohuur in en rondom Rome. Wij geven je diverse opties waaruit je een keuze kunt maken. 

Een auto huren in Rome kan uiteraard al vanuit eigen land worden geregeld, bijvoorbeeld via CarDelMar of Easyterra. Zeker wanneer je geen Italiaans spreekt kan het erg lastig zijn om in het land zelf op zoek te gaan naar een goede autoverhuur. Door de moeilijkheden op het gebied van communicatie kun je tegen verschillende obstakels lopen voordat je daadwerkelijk een auto hebt kunnen huren. Dit is zeker niet nodig! Je kan ook vanuit je eigen woning eenvoudig een auto huren in Rome. Maak gebruik van de Nederlandse websites van Easyterra of Cardelmar of Rentalcars waarop alle informatie te lezen is in begrijpelijke taal. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Rome_autohuur-rome-Creatas-ThinkstockWaarom een auto huren in Rome? 
Er zijn natuurlijk meerdere redenen te bedenken waarom het erg makkelijk zou zijn om een auto in Rome te huren. Op de eerste plaats kan het zijn dat je een vakantie doorbrengt in Italië, in de omgeving van de hoofdstad, en niet afhankelijk wilt zijn van de routes en tijden van het openbaar vervoer. Het is dan erg prettig wanneer je een eigen huurauto ter beschikking heeft, zodat je kunt gaan en staan waar je wil, op de tijden dat je het wil.

Ontdek Italië op je eigen tempo door autohuur
Italië is meer dan Rome. Zeker in de omgeving van de stad zijn veel mooie plaatsen te bezoeken die zorgen voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. Een auto huren bied je de mogelijkheid om de omgeving op je eigen tempo te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de stad Tivoli. Deze stad ligt op 25 kilometer afstand van Rome en je ziet daar prachtige villa's en tuinen. Ook Lago di Bolsena is een aanrader, dit is het grootste vulkanische meer van Europa. In deze sprookjesachtige omgeving kom je zeker tot rust!

Vergelijk de prijzen voor autohuur in Rome bij Easyterra

Vergelijk de prijzen bij Cardelmar

Vergelijk de prijzen bij Rentalcars

Zakenreis
Het is ook mogelijk dat je een zakenreis naar Rome maakt, bijvoorbeeld om daar een belangrijke (potentiële) klant te bezoeken. In dat geval wil je uiteraard in stijl naar deze zakenrelatie rijden. Daarnaast wil je niet het risico lopen dat je te laat op de afspraak aankomt door vertragingen in het openbaar vervoer. Kortom, in meerdere situaties is een huurauto wel ideaal! 

Een auto huren die bij je past 
Uiteraard is het wel belangrijk dat je in een auto rijdt die bij jou of je gezinssituatie past. Wanneer je een zakenrelatie gaan bezoeken, dan stel je heel andere eisen aan de auto dan wanneer je met het hele gezin of lekker samen op vakantie bent. Tijdens een zakenreis wil je reizen in een statige en luxe huurauto waarin je een goede en nette indruk maakt. Als je vakantie viert in Rome en omgeving, met je hele gezin, dan is het vooral erg belangrijk dat de auto voor iedereen voldoende ruimte biedt. Reis je samen met een partner of bijvoorbeeld een vriend of vriendin? Dan wil je wellicht eens genieten van een auto waar je normaal gesproken niet snel in zou rijden, als bijvoorbeeld een luxe cabrio. Persoonlijke wensen en eisen zijn dus belangrijk. Er zijn altijd meerdere soorten huurauto's beschikbaar, zodat je deze gemakkelijk kunt afstemmen op je eigen  voorkeuren. 

Alles vooraf goed en duidelijk geregeld 
Het is ideaal om het huren van een auto in het buitenland al vanuit eigen land te regelen. Je weet precies waar je aan toe bent en je bent zeker dat alles goed geregeld is. Als je per vliegtuig naar Italië reist, dan is het mogelijk direct vanaf het vliegveld in een huurauto te stappen wanneer je dat wilt. Je kunt zelf aangeven welke auto je wil, voor hoe lang je deze wil huren en op welke tijd je de auto wil ophalen en weer wil retourneren. Kortom, je kunt zelf alles regelen zoals je het wilt, zodat je tijdens je verblijf in Italië zorgeloos gebruik kunt maken van je huurauto! 

Rome_colosseum-rome-foto-dennis-faro 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels