RomeVaticaankerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-romesint-pietersplein-rome

In de winter met de auto naar Rome

Rome is zeker de moeite waard om ook in de winter te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld de Trevifontein, de Thermen van Caracalla met de Romeinse badhuizen en Villa Borghese, een park met villa's met prachtige kunst. De Sint Pieter kerk en het Pantheon zijn ook zeker een bezoek waard en natuurlijk mag je het Colosseum niet overslaan. In deze arena heeft menig gladiator gevochten. Voor al deze leuke bezoekjes kun je heel goed met de auto naar Rome rijden. Met de auto naar Rome rijden is best te doen, zelfs in de winter.

Plan de route naar Rome met de auto
Rome_autoband (copyright Jupiterimages-Photos.com-Thinkstock)Je kunt met de auto naar Italië gaan via de beroemde tunnels de Mont Blanc Tunnel en de St. Gotthard Tunnel. Deze tunnels zijn vernieuwd met uitgebreide veiligheidsmaatregelen na ernstige ongelukken in 2001. De tunnels zijn de snelste manier om naar Italië te reizen. Er zijn echter ook alternatieve routes. In de winter naar Italië rijden vergt wat voorbereiding. Een aantal passen zijn afgesloten vanwege sneeuwval en daarom is het verstandig een route van te voren uit te stippelen. De Autostrade per l'Italia, de Italiaanse snelwegen, geven deze informatie op internet. 

Meerdere wegen naar Rome 
Naar Italie reizen kan via Duitsland en Oostenrijk. Je rijdt dan via de Brennerpas langs Innsbrück richting Verona. Let wel op bepaalde tolwegen of bruggen. Voor bijvoorbeeld de Europabrücke betaalt men extra tol. Via Zwitserland kan men door de San Bernadino-tunnel of de Gotthard-tunnel. De route via Zwitserland loopt via Basel, Zürich, Chur en Bellinzona. Een andere route via Zwitserland is via de Lötschberg-autotreintunnel langs de Simplonpas. Je gaat dan in Kandersteg met de auto de trein op en twintig minuten later de trein af in Goppenstein.

Naar Rome rijden via Frankrijk 
De beroemde Mont Blanc-tunnel in Zwitserland is duur maar een snelle route om naar Italië toe te rijden. Via Frankrijk naar Rome rijden kan via de Fréjus-tunnel en dat is stukken goedkoper. De route loopt via Bourg en Bresse en na de tunnel ben je vlakbij Torino oftewel Turijn. Vermijd je iever tunnels dan kun je het beste via Nice in Frankrijk rijden en dan verder via Ventimiglia en San Remo naar Rome toe gaan. Op deze route is ook veel te zien en begint de vakantie al in de auto. Het voordeel van het vermijden van de Alpen is minder kans op wagenziekte. 

Veilig naar Rome rijden met de auto
In landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië zijn winterbanden verplicht. Alleen sneeuwkettingen zijn niet voldoende. Die mogen pas gebruikt worden als de weg bedekt is met een flinke sneeuwlaag of ijslaag. Kijk in Nederland al voor voordelige winterbanden voor je auto. Vergelijk de prijzen en kijk hoe deze winterbanden grip op nat wegdek en grip op sneeuw en ijs hebben. Zo kun je veilig in de winter naar Rome rijden. 

Rijden en parkeren in Rome
Eenmaal in Rome zelf kun je kiezen voor openbaar vervoer of taxi's. Parkeer de auto bij voorkeur bij een bewaakte parkeergarage bij het openbaar vervoer. Dat kost vaak niet meer dan 6 euro per dag. Er zit een bewaakte parkeergarage bij Metrolijn A, Battistini. Een dagkaart voor het openbaar vervoer kost 4 euro en daarmee kun je  in allerlei soorten openbaar vervoer reizen. Zo kun je onder andere naar het Vaticaan en de Spaanse Trappen gaan. Rome in de winter is heerlijk rustig. Je kunt alle toeristische attracties op je gemak bezoeken.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels