Colosseum-romeVaticaansint-pietersplein-romecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeRome

Goedkoop vliegen naar Rome: 7 tips

Rome is terecht een geliefde vakantiebestemming. Vanuit Nederland is het slechts twee uur vliegen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je zo goedkoop mogelijk naar Rome heen en weer vliegt? Bekijk onze tips!

Rome_colosseum1. Wees flexibel†
Bij het zoeken en boeken van een vliegticket is het vooral belangrijk dat je flexibel bent in je data en vertreklocatie. Als je bij het boeken een aantal dagen speling houdt, kun je al gauw tientallen euroís besparen je vliegtickets naar Rome. Op de meeste vliegtuigmaatschappij websites is een zoekopdracht met flexibele data mogelijk. Ook de keuze van vliegveld kan grote invloed hebben op de ticketprijs. Stem niet af op een luchthaven, maar vergelijk vluchten van meerdere luchthavens.

2. Flight Alert
Via diverse websites kun je je aanmelden voor een gratis flight alert per e-mail. Geef de bestemming Rome op en jouw maximale budget voor de vliegtickets. Zodra er een aanbieding is binnen het door jou opgegeven budget, krijg je automatisch een Flight Alert email toegezonden. Handig als je geen tijd hebt om zelf elke dag online te gaan.

3. Boek vroeg
Het boeken van een ticket is over het algemeen goedkoper als je het minstens 6 weken van te voren boekt. Wees ook alert op aanbiedingen. Soms worden speciale vroegboekkortingen verstrekt door vliegtuigmaatschappijen. Deze acties zijn vaak gericht op het vastleggen van tickets 10 of 11 maanden van te voren.

4. Promotieweken
Binnen de branche worden soms ook speciale promotieweken georganiseerd, zoals de KLM Werelddeal Weken, waarin tickets naar wereldbestemmingen tegen zeer scherpe prijzen worden aangeboden.

5. Last Minute Ticket
Houd je van impulsiviteit? Houd dan de Last Minute tickets in de gaten. Boeken binnen dezelfde week of op de dag van vertrek, kan jou een spotgoedkoop ticket opleveren.

6. Prijstabel
Er zijn diverse websites waar je heel eenvoudig de prijzen van vliegtickets Rome kunt vergelijken. Het is het makkelijkste als je alle prijzen voor de vluchten in een tabel krijgt. Zo zie je in een oogopslag op welke data de tickets het goedkoopst zijn.

7. Boek slim
Ook vliegtuigmaatschappijen hebben te maken met periodes waarin meer of juist minder vliegtickets worden verkocht. Om de verkoop op mindere momenten te stimuleren, worden vaak aantrekkelijke aanbiedingen gedaan. Houdt bijvoorbeeld de perioden eind december/begin januari en eind augustus/begin september in de gaten.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels