Romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romesint-pietersplein-romeColosseum-romeVaticaan

Cruise naar Rome

Maak je een mooie cruise over de Middellandse Zee? Dan stop je vast ook in Civitavecchia, de cruise-haven van Rome. Rome ligt hier niet naast de deur, want Civitavecchia ligt ruim 70 kilometer van de Eeuwige Stad. Er zijn verschillende mogelijkheden om van de haven in Rome te komen.

Civitavecchia staat vaak op het programma tijdens een cruisevakantie naar ItaliŽ of op de Middellandse Zee. Over het algemeen meren cruiseschepen aan bij de meest westelijk gelegen aanlegsteiger in de haven van de kuststad. Bij de entree/uitgang van de haven staat het imposante kasteel Forte Michelangelo, meteen de belangrijkste bezienswaardigheid van Civitavecchia zelf.

Ga je op excursie naar Rome, dan heb je een aantal opties. De afstand naar het centrum van Rome is ongeveer 70 kilometer. Een auto huren is een optie, evenals een taxi. Bij het verlaten van het schip worden er taxiís aangeboden voor dagtrips. Excursies van de cruisemaatschappij zijn eveneens een optie.†

Trein
Je kan ook zelf met de trein naar Rome gaan. Je gaat met de shuttlebus naar het eind van de pier, dan rechtsaf ongeveer 1 km lopen over de boulevard naar het treinstation van Civitavecchia, daar kun je een kaartje kopen naar station St. Pieter in Rome. Treinen gaan regelmatig (Trenitalia) voor ca. 4,50 euro enkele reis. De treinreis duurt ongeveer een uur.

Een andere mogelijkheid is de Fast train. Deze trein vertrekt 's morgens om 09.30 uur in Civitavecchia en rijdt 's middag om 16.40 uur weer terug. Hij rijdt dus maar 1 keer heen en weer en stopt niet onderweg. Je kunt vlakbij de stop van de shuttlebus een kaartje kopen voor Ä 15,-. Deze trein doet er een half uur over, de gewone trein meer dan 1 uur.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma in a time lapse

La grande bellezza - Roma in a timelapse. Mooie timelapse van Rome.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels