colosseum-romesint-pietersplein-romeRomeVaticaankerst sint-pitersplein romeColosseum-rome

Fietsen naar Rome

Wie op de fiets naar Rome wil, kan alvast inspiratie opdoen met het boek van Ilja Leonard Pfeijffer, die vanuit Leiden naar Rome fietste.

reizen-Pfeijffer-Filosofie-van-de-heuvel.jpgDe filosofie van de heuvel is het verslag van zijn wonderlijke reis, gelardeerd met schitterende fotoís van zijn vriendin Gelya. Een boek dat doet beseffen dat je meer leert van een moeizame beklimming dan van een makkelijke afdaling en dat de weg belangrijker is dan het doel. De filosofie van de heuvel is een boek voor hartstochtelijke fietsers, maar ook voor iedereen die er al jaren van droomt ooit op de fiets te stappen en elders een nieuw leven te beginnen. Che bel sogno!

'Er zijn meer mensen naar Rome gefietst en nog heel veel verder. Ze hebben het sneller en heldhaftiger gedaan dan wij, en onder ongetwijfeld epische omstandigheden. Wij gaan gewoon een stukje fietsen, daar is weinig bijzonders aan. Over een tijdje zullen we vanzelf in Rome aankomen. We hebben geen idee hoe lang het zal duren, behalve dat het mooi zou zijn als het zo lang mogelijk duurt. Misschien maakt dat onze reis wel bijzonder: we zijn niet in de allereerste plaats vertrokken om Rome of enig ander einddoel te bereiken. Rome is belangrijk, want zonder Rome waren we nooit vertrokken, maar het is niet van eminent belang om daar daadwerkelijk aan te komen. Dat zal vanzelf gaan. Of niet.'

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels