Colosseum-romeVaticaanRomekerst sint-pitersplein romecolosseum-romesint-pietersplein-rome

Goedkoop van het vliegveld naar het centrum van Rome

Van de twee belangrijkste vliegvelden bij Rome, Fiumicino Airport en Ciampino Airport, kun je op diverse manieren naar het centrum van de stad komen. De shuttlebussen vormen een goedkope en snelle manier. De bussen rijden non-stop naar station Termini midden in Rome. Vanaf Fiumicino kun je ook gebruik maken van de snelle Leonardo Express.

Kortingskaarten zoals de Roma Pass en de Omnia Card Vaticaan & Roma zijn exclusief de transfer van de luchthaven naar het centrum van de stad. Het is aan te bevelen om online tickets voor de shuttlebus of de Leonardo Expresse te boeken, zodat je er zeker van bent dat je een plaats hebt in de bus of trein.

Bij de Rome City Pass is het vervoer van het vliegveld naar de stad met een bus van Terravision inbegrepen bij de voordeelpas, evenals een 24 uur-ticket voor de Hop-On Hop-Off bus. De rit van Fiumincio Airport naar station Termini duurt ongeveer 55 minuten. Vanaf Ciampino Airport ben je er in 40 minuten. Buiten de aankomsthal van de vliegvelden zie je bussen van verschillende aanbieders voor de airport transfer staan. De bussen rijden om het half uur.

Leonardo Express
Vanaf vliegveld Fiumicino reis je met de Leonardo Express in 32 minuten naar Stazione Termini in het centrum van Rome. Dit is de snelste manier om van het vliegveld in de stad te komen (en terug). De shuttle-trein rijdt tussen 07.00 en 21.00 uur ieder kwartier en daarbuiten om het half uur. Kinderen tot 12 jaar (1 per volwassene) reizen gratis.

TIP:†boek je ticket(s) voor de Leonardo Express van tevoren online, dan stap je zo in de trein en hoef je geen kaartje meer te kopen op het vliegveld!

Bestel hier je ticket(s) voor de Leonardo Express

TIP: boek je tickets voor de shuttlebus online en betaal geen reserveringskosten.

Bestel hier tickets voor de shuttlebus van luchthaven Fiumicino naar Rome

Bestel hier tickets voor de shuttlebus van luchthaven Ciampino naar Rome

Rome_shuttlebus-airport
Rome_leonardo-express

Naar je hotel
Wil je van het vliegveld snel en comfortabel rechtstreeks naar je hotel dan kan je kiezen voor de shuttle-service met een minivan. Geen gezeul en gesleep met bagage en je hoeft niet te zoeken naar de juiste aanslutingen met openbaar vervoer (bus,tram of metro) vanaf het drukke station Termini. De luchthaven-shuttle is zowel beschikbaar vanaf Rome Fiumicino als Rome Ciampino Airport en de wachttijd is nooit langer dan 30 minuten.

Je wordt op de luchthaven opgehaald en naar je hotel gebracht door een professionele chauffeur. Bij iedere rit zijn er nooit meer dan 5 stops (maximaal 8 passagiers). Wanneer het weer tijd is om je vlucht naar huis te nemen kan de shuttle je weer ophalen bij je hotel, 3 uur voor vertrek.

Rome_minivan-airport

Taxi
Met een taxi voor jezelf en jouw gezelschap rechstreeks van het vliegveld naar de voordeur van je hotel is de meest comfortabele manier om een stedentrip naar Rome te starten. Als je de taxi van tevoren online boekt weet je wat je betaalt en verspil je geen tijd met het vinden van een betrouwbare taxi. Je wordt opgehaald bij de luchthaven door de chauffeur met een bordje met je naam erop, je wordt netjes met de bagage naar de taxi gebracht en op een aangename en snelle manier naar het hotel gebracht, 24 uur per dag.

TIP: Via Transferz (voorheen TaxiTender) kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar luchthaven Fiumicino of Ciampino in Rome kost. Je weet precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement. Je kunt de taxirit(ten) vooraf online boeken. Annuleren kan ook, als blijkt dat je reis uiteindelijk niet doorgaat.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven Ciampino naar Rome

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven Fiumicino naar Rome

Rome_taxi-fiumicino-airport

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels