RomeVaticaancolosseum-romesint-pietersplein-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein rome

Met het vliegtuig naar Rome

De snelste manier om Rome te bereiken is met het vliegtuig. Maar welke vliegvelden zijn er in Rome, hoe kom je van het vliegveld in de stad en hoe kun je de goedkoopste vliegtickets boeken? Graag informeren wij je over de mogelijkheden.

Met het vliegtuig naar Rome kan vanaf verschillende vliegvelden in Nederland, BelgiŽ en net over de Duitse grens: Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Brussel Charleroi en Weeze. Je komt aan op een van de twee vliegvelden bij Rome, Ciampino of Fiumicino.

Rome_ciampino-airport

Vanaf Amsterdam (Schiphol) vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar Rome. Vliegmaatschappijen die rechtstreeks naar de Italiaanse hoofdstad vliegen zijn KLM, EasyJet, Vueling, Iberia, British Airways en Alitalia. Vanaf Rotterdam vlieg je met Transavia al vanaf Ä29,- naar Rome. Eindhoven is eveneens een optie. Vanaf deze Brabantse stad vlieg je met Ryanair naar Rome.

Naast de luchthavens in Nederland, kun je natuurlijk ook uitwijken naar een Belgische of Duitse luchthaven. Met Ryanair vlieg je vanaf Brussel in ongeveer 2 uur naar Rome. In Duitsland vlieg je vanaf DŁsseldorf en Weeze ook in ongeveer 2 uur rechtstreeks naar Rome. Genoeg mogelijkheden dus om Rome gemakkelijk en snel te bereiken.

Een citytrip naar Rome met het vliegtuig kun je via verschillende aanbieders boeken. Als je goed speurt kun je regelmatig profiteren van goedkope vliegtickets naar Rome of een leuke last-minute.

Aankomst op luchthaven Leonardo da Vinci (Fiumicino)
reizen-Fiumicino - Leonardo da Vinci.jpgVanaf Schiphol vertrekt meerdere keren per dag een vlucht naar de Romeinse luchthaven Leonardo da Vinci (die vaak ook Fiumicino wordt genoemd). Fiumicino ligt op ongeveer 35 kilometer van Rome, aan de kust ten zuidwesten van de stad.

Leonardo Express
Vanaf het station van de luchthaven Fiumicino kun je elk half uur de Leonardo Express nemen, een trein die je in ongeveer 35 minuten rechtstreeks naar Stazione Termini brengt, het centrale station van Rome. Een kaartje (circa 14 euro) koop je bij het loket, maar als je de lange rijen wilt vermijden kun je voor dit speciale kaartje ook terecht bij een Tabacchi (herkenbaar aan de grote T als uithangbord) in de stationshal of bij de kaartjesautomaten. Kinderen tot 12 jaar (1 per volwassene) reizen gratis. De shuttle-trein rijdt ieder kwartier tussen 07.00 en 21.00 uur, daarbuiten om het half uur.

TIP: boek je ticket(s) voor de Leonardo Express van tevoren online, dan stap je zo in de trein die je in 32 minuten naar Stazione Termini in Rome brengt (en terug).

Bestel hier tickets voor de Leonardo Express

Rome_leonardo-express

Het is ook mogelijk om een goedkopere, regionale trein naar Rome te nemen. De regionali (FL1) van Trenitalia vertrekken om het kwartier en stoppen bij de verschillende treinstations van Rome: Tiburtina, Tuscolana, Ostiense en Trastevere. Afhankelijk van waar in Rome je verblijft, kan het de moeite lonen om deze trein te nemen. Een kaartje kost ongeveer 8 euro en de reistijd is 45 minuten.

Vanaf Fiumicino vertrekken ook bussen naar Rome, met haltes bij Stazione Termini en op Piazza Cavour. De bus shuttles (o.a. van Terravision en Atral-Schiaffini) vertrekken vlak voor Terminal 3. Kosten 5 of 6 euro.

TIP: bestel je tickets voor de shuttlebus van tevoren online, dan weet je zeker dat je een plaats hebt in de bus.

Bestel hier tickets voor de shuttlebus van luchthaven Fiumicino naar Rome

Rome_shuttlebus-vliegveld

Taxi
Uiteraard kun je ook een taxi nemen naar het centrum van Rome. Voor de officiŽle witte taxiís geldt een vast tarief voor de rit van Fiumicino naar het historisch centrum van de stad, namelijk 48 euro. De taxistandplaatsen vind je bij Terminal 1 en Terminal 3. Laat je niet oplichten door de vele taxichauffeurs die in de aankomsthal staan te wachten, maar sluit je aan bij de rij voor de witte taxiís bij de officiŽle standplaats.

TIP: Via Transferz (voorheen TaxiTender) kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar luchthaven Ciampino in Rome kost. Je weet zo vooraf precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven Fiumicino naar Rome

Rome_taxi-fiumicino

Rechtstreeks naar hotel
Wil je van het vliegveld snel en comfortabel rechtstreeks naar je hotel dan kan je kiezen voor de shuttle-service met een minivan. Geen gezeul en gesleep met bagage en je hoeft niet te zoeken naar de juiste aanslutingen met openbaar vervoer (bus,tram,metro) vanaf het drukke station Termini. De luchthaven-shuttle is zowel beschikbaar vanaf Rome Fiumicino als Rome Ciampino Airport en de wachttijd is nooit langer dan 30 minuten.

Rome_minivan-airport

Aankomst op luchthaven Ciampino

Vanuit Nederland kun je ook vanaf Rotterdam Airport en Eindhoven Airport naar Rome vliegen. Sommige vliegmaatschappijen zoals Ryanair maken gebruik van de luchthaven Ciampino, ongeveer 15 kilometer buiten Rome.

Verschillende busmaatschappijen zoals Terravision, RomeAirportbus en Bus Shuttle onderhouden een busshuttle service van Ciampino naar Termini. De busreis duurt 30 tot 40 minuten. Voor een enkele reis betaal je 4 tot 5 euro. Overdag vertrekt er ongeveer elke 20 minuten een bus; 's nachts rijden er weliswaar minder bussen maar de aansluiting op aankomende en vertrekkende vluchten is gegarandeerd. Kijk voor de exacte tijden op de website van Terravision.

Bestel hier tickets voor de shuttlebus van luchthaven Ciampino naar Rome

Taxi
Je kunt natuurlijk ook vanaf Ciampino een taxi naar het centrum van Rome nemen. Let ook hier op de vaste ritprijs voor officiele taxi's: een ritje van Ciampino naar elke plek in het centrum van Rome kost 35 euro.

TIP: Via TaxiTender kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar luchthaven Ciampino in Rome kost. Je weet zo vooraf precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven Ciampino naar Rome


Rome_shuttlebus-vliegveld

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels