colosseum-romeVaticaanColosseum-romeRomesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein rome

Leonardo Express

Als je naar Rome vliegt en je komt aan op luchthaven Rome Fiumicino dan is de Leonardo Express een uitstekende manier om van het vliegveld naar het centrum van de stad te reizen. De Leonardo Express is een hogesnelheidstrein die in 32 minuten van luchthaven Fiumicino (ook wel luchthaven Rome Leonardo da Vinci genoemd) naar Stazione Termini in het centrum van Rome rijdt. De shuttle-trein rijdt tussen 07.00 en 21.00 uur ieder kwartier en daarbuiten om het half uur.

Met 36 treinen per dag is de Leonardo Express een gegarandeerde manier om van het vliegveld naar het belangrijkste treinstation van Rome te reizen. Het is de snelste manier om van het vliegveld in de stad te komen (en terug). Vanuit Rome kan je gemakkelijk verder reizen naar Florence, Bologna, Milaan, VenetiŽ en meer. Het station van de Leonardo Express is gunstig gelegen op de luchthaven zelf en je reis is hoe dan ook gegarandeerd, er zijn indien nodig (bij stakingen of technische problemen) vervangende busdiensten.

TIP: boek je ticket(s) voor de Leonardo Express van tevoren online, dan stap je zo in de trein en hoef je geen kaartje meer te kopen op het vliegveld!

Boek hier tickets voor de Leonardo Express

Bij bestelling krijg je een eersteklas ticket en er is geen limiet op bagage. Bovendien heb je met het ticket toegang tot de VIP-lounges 'Le Anfore' en 'I Mosaici' op de luchthaven Fiumicino en krijg je 50% korting op de toegang tot de exclusieve Leonardo Express Lounge op Termini Station.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels