Vaticaankerst sint-pitersplein romeColosseum-romecolosseum-romeRomesint-pietersplein-rome

Culinaire souvenirs

Als je al het lekkers in Rome hebt geproefd, wil je vast ook wat meenemen voor familie en vrienden thuis. Maar vergeet niet ook voor jezelf een voorraad pasta, olijfolie, koekjes of kaas in te slaan. Rome-Nu selecteerde de beste delicatessewinkels, waar je op culinair gebied niets te kort komt. Zorg dus dat je bij vertrek uit Nederland wat ruimte in je koffer overhoudt!

Bij ‘Pastateca’ vind je een keur aan pastasoorten en in de ‘Antica Caciara’ kun je je hart ophalen aan de vele hammen en kazen. Maar in deze rubriek vind je niet alleen winkels vol lekkernijen, we geven ook tips voor eetgelegenheden met een specialiteit. ‘Eggs’ is er zo eentje, een restaurant gespecialiseerd in eiergerechten of ‘Le Levain’, een Franse bakkerij in Trastevere. ‘Volpetti’ biedt het beste van twee werelden: zowel een winkel voor al je culinaire aankopen als een eetgedeelte voor een lunch ter plekke.

Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels