Romecolosseum-romesint-pietersplein-romeColosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein rome

Pastateca

Hier kun je als pastaliefhebber tijdens een bezoek aan Rome je hart meer dan ophalen: op een paar vierkante meter vind je bij Pastateca werkelijk l'emporio della pasta:†het keizzerrijk van de pasta, met†tientallen verschillende soorten pasta.

Rome_pastateca-rome-pasta.jpgNatuurlijk vind je hier de gewone pasta varianten als spaghetti, farfalle, linguine en tagliatelle, maar ook de wat minder bekende vormpjes als gnocchetti, mezzelune, orecchiette en†zite. Je kunt ze kopen in een gewone plastic verpakking, zoals in de supermarkt, maar ook in de mooise papieren verpakkingen, eigenlijk al een cadeautje op zich...

Ook leuk: de pasta is gerangschikt op de Italiaanse regio van herkomst, zodat je niet alleen de soort kunt kiezen maar ook specifiek voor een pasta uit de Veneto of uit Latium, de provincie waartoe Rome behoort.

En dan hebben we het nog niet eens over de bijzondere pastavormen: Mexicaanse sombrero's, druiventrossen, dollartekens, kerstboompjes, paashaasjes, knuffelbeertjes, letters... Te veel om op te noemen, maar allemaal even leuk als culinair souvenir!

Pastateca
Via della Vite 44-45, Rome

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels