Colosseum-romekerst sint-pitersplein romeVaticaancolosseum-romeRomesint-pietersplein-rome

Volpetti

Zodra je bij Volpetti in Rome over de drempel stapt, word je warm onthaald met de ene na de andere kaas die ‘je echt even moet proeven’. Daarna word je meegetroond naar de worsten, hammen en salami’s, naar het verse brood, de koekjes, de aceto balsamico…

Volpetti-rome-1.jpgVader en zoon Volpetti staan vooral bekend om hun heerlijke pecorino romano, de Romeinse versie van de pecorino, met een zwarte korst en een iets pittiger smaak dan de gewone variant. De kaas is afkomstig van de schapen die op de weiden rondom Rome grazen en wordt door de Volpetti's aan een strenge keuring onderworpen.

Al proevend en pratend met de eigenaren heb je zo een enorme tas vol culinaire cadeautjes om thuis de smaak van Rome nog even vast te houden.

Mocht je nog pap kunnen zeggen na je bezoek aan Volpetti, dan vind je om de hoek van de winkel Volpetti Piu, een klein eethuisje dat door de Volpetti’s wordt gerund. Je kunt er terecht voor een snelle lunch, een broodje of een stuk pizza. De gerechten worden uiteraard allemaal gemaakt met de smakelijke ingrediënten uit de winkel. Het kan dus zomaar gebeuren dat je na de lunch nogmaals de winkel binnenstapt omdat je dat ene lekkere kaasje dat je zojuist hebt geproefd nog niet had ingeslagen… Verleidelijk lekker!

Volpetti
Via Marmorata 47, Rome

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels