Volpetti
Zodra je bij Volpetti in Rome over de drempel stapt, word je warm onthaald met de ene na de andere kaas die ‘je echt even moet proeven’. Daarna word je meegetroond naar de worsten, hammen en salami’s, naar het verse brood, de koekjes, de aceto balsamico…
Vader en zoon Volpetti staan vooral bekend om hun heerlijke pecorino romano, de Romeinse versie van de pecorino, met een zwarte korst en een iets pittiger smaak dan de gewone variant. De kaas is afkomstig van de schapen die op de weiden rondom Rome grazen en wordt door de Volpetti's aan een strenge keuring onderworpen.
Al proevend en pratend met de eigenaren heb je zo een enorme tas vol culinaire cadeautjes om thuis de smaak van Rome nog even vast te houden.
Mocht je nog pap kunnen zeggen na je bezoek aan Volpetti, dan vind je om de hoek van de winkel Volpetti Piu, een klein eethuisje dat door de Volpetti’s wordt gerund. Je kunt er terecht voor een snelle lunch, een broodje of een stuk pizza. De gerechten worden uiteraard allemaal gemaakt met de smakelijke ingrediënten uit de winkel. Het kan dus zomaar gebeuren dat je na de lunch nogmaals de winkel binnenstapt omdat je dat ene lekkere kaasje dat je zojuist hebt geproefd nog niet had ingeslagen… Verleidelijk lekker!
Volpetti
Via Marmorata 47, Rome