kerst sint-pitersplein romeRomeColosseum-romecolosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaan

Eggs - groene of zwarte carbonara?

In maart 2017 opende de piepkleine eettent Eggs zijn deuren in Rome. Er is amper plek voor twintig personen – inclusief de zitplaatsen aan de bar – dus reserveren is gewenst. En de naam zegt het al: het is een plek waar de eiliefhebber zijn hart kan ophalen.

Entree
Bij de voordeur vallen de rijen vetplantjes op die de bezoeker onthalen. De originele inrichting wordt voortgezet met de kolom wijnflessen bij het raam, de metalen wanden en de uitgesneden vedettes. Er zijn drie hoge tafels met vier barkrukken voor de gasten en mocht je er een vijfde kruk bij willen aanschuiven, dan belemmer je eigenlijk al het gangpad. Aan de toonbank is het echter ook leuk zitten, want je kunt er de activiteiten van de koks goed gade slaan.

Rome_eggs-restaurant

Ontstaan
Eggs is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen ZUM, een zaak bij Campo de’ Fiori gespecialiseerd in tiramisu, en Puntarella Rossa, de online restaurantengids van Italië bij uitstek. Het ei, in al zijn afmetingen en bereidingsvormen, is de absolute hoofdpersoon van deze eetgelegenheid. Dat van de kip, maar ook dat van de struisvogel, de kwartel, de eend, de gans en enkele vissen.

Rome_eggs-restaurant-eieren

Menu
Op het menu staan klassieke eiergerechten als uitsmijters en omeletten (die je doorgaans niet snel op de Italiaanse kaart ziet staan) met een originele draai eraan. Maar een uitdaging is de degustazione met zes gerechten om te proeven. Als je dit bestelt, krijg je een eierdoosje zoals je dat in de winkel koopt en daarin liggen zes halve schalen met inhoud.

Rome_eggs-restaurant-eieren

Dat is bijvoorbeeld kwarteldooier met sinaasappelsap, ciderschil met tonijneitjes en kaviaar met aardappel. De trots van Eggs zijn misschien wel de tien verschillende versies van de carbonara: deze bekende Romeinse pasta met normaal gesproken een saus van ei, varkenswang en pecorino-kaas kent hier maar liefst negen varianten. Zo wordt de groene geserveerd met artisjok en de zwarte met truffel. Op het toetje kun je er ook vertrouwen, aangezien de meeste desserts verzorgd worden door zoete collega ZUM.

Waar en wanneer?
Via Natale del Grande 52 (Trastevere, Rome)
Dagelijks open van 09.00-16.00 en van 18.00-23.00 uur.

Foto’s en tekst: Tessa Vrijmoed

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels