Bakkerij Le Levain
De naam van deze bakkerij aan de rand van Trastevere betekent ‘gist’. Met dit Franse woord willen de ambachtelijke oprichters aangeven dat ze altijd vol overgave op zoek zijn naar de beste en mooiste eindproducten. De zaak bestaat sinds december 2014 en hoopt met zijn lekkernijen emoties op te roepen bij wie ze ook maar proeft.
Kwaliteit
In een stad als Rome waar veel concurrentie is, is het niet altijd makkelijk de heersende kwaliteitsstandaarden te evenaren. Daarom staan bij ‘Le Levain’ ervaring, het gebruik van uitstekende grondstoffen, voortdurend onderzoek, oog voor detail en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Er worden geen voorbewerkte producten of toegevoegde stoffen als smaakstoffen en conserveermiddelen gebruikt.
Ambacht
Dat de producten stuk voor stuk met de hand én met passie bereid zijn, blijkt alleen al uit de presentatie ervan: op een glimmend stukje karton liggen de zoetigheden aanlokkelijk op een rij. Krokante macarons, ronde cheesecakes, taartjes met bosvruchten, limoen en kokos of chocolade en frambozengelei: wat moet je toch kiezen? Absoluut tongstrelend zijn de choux, soesachtige gebakjes met karamelglazuur, mocht je moeite hebben de knoop door te hakken.
Er is echter ook genoeg hartigs in de winkel. Om te beginnen bakken ze er heerlijk vers brood, zoals bruin brood, olijvenbrood of brood met noten. Daarnaast zijn er vers belegde croissants en stokbroodjes, quiches, kleine pizza’s en croque-monsieurs om mee te nemen of ter plekke op eten.
Winkel
De zaak is niet groot, maar heeft net plaats voor een aantal hoge tafels met krukken. Er zijn ook enkele zitjes langs de muren, die hier en daar bedekt zijn door rekken wijn. Heb je dorst, dan hoef je geen euro’s te betalen voor gebotteld water. Je kunt namelijk naar hartelust water tappen uit de kraan met stenen wastafel, voorzien van plastic bekertjes.
Bakkerij Le Levain
Via Luigi Santini 22, Rome
Ma-za 8.00-20.30 uur, zo 9.00-18.30 uur
Geschreven door Tessa Vrijmoed. Foto's Le Levain.