RomeVaticaansint-pietersplein-romecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeColosseum-rome

3 eetbarretjes in Monti die nét even wat anders zijn

In de wijk Monti in Rome, net achter het Colosseum, vind je veel hippe barretjes, pizzeria’s en restaurantjes. Hieronder zetten we drie plekjes op een rijtje die nét even wat anders zijn.

Rome_zia-rosetta

Zia Rosetta
Zia Rosetta is een leuke broodjeszaak midden in deze trendy wijk, op een steenworp afstand van het park Collo Oppio achter het Colosseum. Heerlijke broodjes voor een lunch in het park! Zia Rosetta serveert stevige ronde broodjes (rosette) en sandwiches met verse ingrediënten. De keus is groot en lekker: van gegrilde courgettes en aubergine tot porchetta (speenvarken) en gerookte zalm. Maar ook wat meer bijzondere broodjes worden hier geserveerd: met pompoen, stracciatella, mortadella of inktvis! En zelfs rijstgerechten en diverse salades. Het wit brocante zaakje, met een soort Notting Hill-achtige sfeer, heeft weinig zitplekken, maar Monti heeft genoeg fonteinen, muurtjes of trappetjes om je broodje of je verse fruitsap te nuttigen.

Rome_zia-rosetta-monti

Zia Rosetta
Via Urbana 15, Rome 

Maandag – donderdag: 11.00 uur – 16.00 uur
Vrijdag – zondag: 12.00 uur – 22 uur.

Rome_urbana-47

Urbana 47
Urbana 47 is een biologisch restaurant in Rome genoemd naar het adres waar het gevestigd is: de Via Urbana, nummer 47. Bij Urbana 47 wordt het ‘0-kilometer principe’ nageleefd: alle ingrediënten komen van zo dichtbij mogelijk. Daartoe hebben de eigenaren een eigen stukje land net buiten het centrum van Rome, waar ze eigen groente, fruit en kruiden kweken. De puurheid en versheid proef je terug in elk van de gerechten, maar voel je ook in de gehele sfeer met het vintage interieur. Een prettige plek om eens anders dan anders te dineren!

Rome_urbana-47

Urbana 47
Via Urbana 47, Rome  

Openingtijden: Vanaf 8.00 uur geopend voor ontbijt, van 12.00 – 24.00 uur is de keuken geopend.

Rome_fafiuche

Fafiuche
Kijken, kiezen, proeven en genieten, dat is het motto van Fafiuche. Deze kleurrijke wijnbar vlak bij de Madonna dei Monti in Rome is tevens restaurant en delicatessenwinkel. Alles wat je hier ziet kun je proeven of meenemen voor thuis. Fafiuche is een vaag Piemontees begrip om iemand aan te duiden die nét even wat anders is, een beetje een buitenstaander, het drukke kind, de eeuwige flierefluiter of die persoon die altijd met hele sterke verhalen komt. Ze nemen zichzelf hier niet te serieus, maar willen je wel een hele fijne avond bezorgen. Ook fijn: als je na je apertiefje geen zin meer hebt een restaurant uit te zoeken, eet je gewoon lekker hier! 

Fafiuche
Via Madonna dei Monti 28, Rome

Van maandag tot zaterdag geopend van 17.30 uur tot middernacht. Op zondag gesloten.  

Rome_Fafiuche

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum 

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels