kerst sint-pitersplein romecolosseum-romeVaticaanColosseum-romesint-pietersplein-romeRome

Ostia Antica bij Rome

Ostia Antica geldt als een van de best bewaarde steden rondom Rome en is te vergelijken met het veel bekendere (en drukkere) PompeÔ. De oude havenstad Ostia aan de monding van de Tiber was eeuwenlang een bloeiende plaats met veel welvaart. In de vierde eeuw na Christus begon de overzeese handel echter terug te lopen. Toen de haven ook nog eens begon dicht te slibben, was er geen redden meer aan.†

Rome_Ostia-Antica-rome-1.jpgDe inwoners van de stad trokken massaal naar het binnenland, zeker toen er malaria uitbrak.†Ostia lag vervolgens eeuwenlang bedolven onder het zand, totdat archeologen in 1855 in opdracht van paus Pius IX hier begonnen met opgravingen en de ene na de andere interessante ontdekking deden.

Inmiddels is een groot deel van de havenstad blootgelegd, en krijg je als bezoeker een goed beeld van hoe de stad eruit heeft gezien. In 1865 werd er een museum voor de archeologische vondsten opgericht. Een 14e eeuws gebouw wat voor zoutopslag werd gebruikt, wordt nu voor het museum gebruikt.

Wandel langs de oude hoofdstraat en bekijk de resten van winkels, viskramen, magazijnen en het oude theater, met plaats voor 3000 bezoekers. Verder kun je ook het forum, de thermen, verschillende tempels, woonhuizen en grafmonumenten zien. Ostia Antica ligt 30 kilometer buiten Rome. Met het boemeltreintje vanaf station Porta San Paolo ben je er in 25 minuten.

Ostia Antica
Viale dei Romagnoli 717, Ostia Antica
Openingstijden: in het hoogseizoen van 8.30 tot 18.15 uur, in het laagseizoen sluiten tussen 15.30 en 16.30 uur.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels