kerst sint-pitersplein romecolosseum-romeColosseum-romesint-pietersplein-romeRomeVaticaan

Cinecittą World

In Castel Romano, zo'n 25 kilometer ten zuiden van Rome, is in juli 2014 het attractiepark Cinecittą World geopend. Het is een soort Disneyland, maar dan met in de hoofdrol beroemde nationale en internationale films die in de studio's van Cinecittą in Rome zijn geboren, zoals Ben Hur, Cleopatra, La Dolce Vita, The English Patient, Life is Beautiful, and Gangs of New York.

Rome_Cinecitta-WorldDe filmstudio's van Cinecittą waren vroeger wereldberoemd.  Bekende regisseurs en acteurs kwamen hierheen om hun film te maken. Italiaanse meesters zoals Federico Fellini, Sergio Leone en Ennio Morricone filmden hier, en ook Amerikaanse grootheden als Martin Scorsese. Het pretpark Cinecittą World is geļnspireerd door de beroemde filmstudio's. Het is het grootste themapark in Italiė dat volledig in het teken staat van de film industrie.
Attracties
De high tech-attracties zijn voor een deel ontworpen door designer en Oscar-winnaar Dante Ferretti, terwijl de muziek bij de attracties is gecomponeerd door niemand minder dan Ennio Morricone, die in 2007 een Oscar kreeg voor zijn filmmuziek. Naast de 40 attracties zijn er 4 theaters, 8 filmsets en 8 thematische restaurants.

TIP: Bestel tickets voor Cinecitta World van tevoren online! 

Bestel hier tickets voor Cinecitta World!

Het park is verdeeld in zeven gebieden. Elk gebied is gebaseerd op een filmgenre. Van Far West over de tijd van de westerns, via Adventure Land tot Spaceland, waar science fiction het thema is. Een van de laatste toevoegingen aan  Cinecittą World is Roma World. Dit gedeelte is volledig gewijd aan het keizerrijk van Rome uit de klassieke oudheid. Hier ligt de focus meer op de shows en ervaring dan op de attracties. Je kunt hier leven zoals de oude Romeinen dat deden. Bezoekers kunnen zich verkleden, eten en zelfs slapen zoals de mensen in die tijd deden. Je kunt ook een gladiator zijn.
Je komt CinecittaWorld binnen via de Tempel van Moloch uit de beroemde Italiaanse stomme film Cabiria uit 1914. De hoofdstraat van het park herinnert aan de set van Gangs of New York (2002). De tempel van de olifant Erawan met zijn valtoren van 60 meter en de Altair-achtbaan staan garant voor een adrenaline-kick...

De redactie van Rome-Nu is zelf nog niet gaan kijken, dus we zijn erg benieuwd naar de mening van filmliefhebbers die er al zijn geweest!

Cinecittą World
Via di Castel Romano 200
00128 Castel Romano 
Rome_Cinecitta-World
Cinecitta-World-rome 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels