sint-pietersplein-romeColosseum-romecolosseum-romeRomeVaticaankerst sint-pitersplein rome

Tips van Romeinen

Als je denkt dat je alles in Rome al gezien hebt, dan heb je het mis. Dat kunnen wij met een gerust hart zeggen, want zelf een geboren en getogen Romein ontdekt geregeld onbekende plekken in de stad. Zoals nieuwe cafés, nooit eerder bezochte monumenten, pas geopende restaurants of parken in buitenwijken. Opdat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden, hebben wij hieronder wat tips van inwoners verzameld om je een handje te helpen de stad te ontrafelen.

Welke voordeelkaart is een goede besteding? Waar worden lokale festivals georganiseerd? Wat zijn die grote prenten langs de Tiber? Op dat soort vragen geeft de redactie van Rome-Nu door middel van onderstaande artikelen graag antwoord. We helpen je verder als je eens een verhalende rondleiding wilt volgen, graag hardloopt, op zoek bent naar extra lekkere mozzarella, van jazzmuziek houdt of straatkunst wilt spotten. Heb je zelf iets leuks gezien of gedaan in Rome? Laat het ons weten en maak zo een andere lezer blij!

Roma Amor

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels