colosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeColosseum-romeRomeVaticaan

Bezoek het graf van Scipiones in Rome

Aan de Via Appia in Rome is sinds 2012 een nieuwe graftombe te bezichtigen: de Sepulcrum Scipionum, oftewel de graftombe van de Scipiones. Deze graftombe was meer dan twintig jaar gesloten voor publiek vanwege een grootschalige restauratie van het graf zelf en de buitenzijde van de tombe.

De graftombe van de Scipiones omvat, zoals de naam al zegt, de graven van de Scipione-familie, een van de belangrijke families uit Rome. Het bekendste familielid was Scipio Africanus, degene die Hannibal wist te verslaan. Het graf van de Scipiones werd gebouwd in de derde eeuw voor Christus, net na de voltooiing van de Via Appia. Net als de andere graven aan de Via Appia is het grafcomplex een soort catacombe, met aan de zijde van de Via Appia een prachtige gevel die de plek van het complex aanduidt.

Rome_Sepolcro_degli_Scipioni_001_Entrata.jpg

De tombe werd in 1641 ontdekt door een wijnboer die boven op de tombe een huis aan het bouwen was. Hij hield zijn vondst echter voor zich en metselde de toegangen dicht. Nu zijn de deuren gelukkig weer open voor publiek.

Wil je de graftombe bezoeken, reserveer dan wel van tevoren een kaartje. Dat kan telefonisch via 0039-060608. Wil je een rondleiding, plan dan je bezoek op zaterdagochtend.

Graftombe van de Scipiones
Via di Porta San Sebastiano 9

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels