Colosseum-romecolosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein romeRomesint-pietersplein-rome

Rome op de fiets

Wat is er nu leuker dan Rome op de fiets verkennen? Dankzij Bikesharing kun je nu op 27 verschillende plekken in Rome de fiets pakken, voor bijvoorbeeld een tochtje langs de Tiber, over de Via Appia Antica of naar de verder weg gelegen bezienswaardigheden als de Santa Costanza, de Villa Torlonia of de Ponte†Milvio.†

Hoe werkt het? Om door heel Rome een fiets te kunnen pakken, moet je je eerst inschrijven bij een van de tien ATAC-filialen, onder andere bij station Termini en op het Piazza di Spagna. Tegen betaling van 10 euro ontvang je†dan een pasje waarmee je op 27 plekken door de hele stad een fiets op kunt halen. In totaal zijn er 150 fietsen beschikbaar, maar zowel het aantal fietsen als het aantal ophaalpunten wordt in rap tempo uitgebreid.

Rome_Bike_sharing_roma_roma'n'bike.JPG

Voor slechts 50 cent per half uur fiets je vervolgens door Rome. Je kunt een fiets maximaal 24 uur achter elkaar gebruiken, maar het staat je natuurlijk vrij om hem bij een van de 27 punten te stallen als je hem niet meer nodig hebt en de volgende dag weer van een ander punt te vertrekken. Zo doorkruis je de hele stad op de fiets - een unieke ervaring!

Kijk voor meer informatie en de precieze locaties van de 10 ATAC-filialen en de 27 ophaalpunten op de website van Bikesharing Roma.

Je kunt ook een fietstour maken langs de belangrijkste hoogtepunten van Rome onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Meer informatie in ons artikel over deze fietstours met gids.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
28-02-2014

Dick Labrie | Dames, heren, Onderstaande site heb ik geopend, maar kan niet gewijzigd worden in Engels. Kunt u mij in het Engels de info geven die op deze site staat, waar ik mij in kan schrijven en waar de fietsen staan. www.bikesharing.roma.it Alvast bedankt voor uw reactie.Rome met kinderen

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels