Colosseum-romeVaticaankerst sint-pitersplein romecolosseum-romeRomesint-pietersplein-rome

Mmm... mozzarella

Obika†('Hier is het' in het Napolitaans) is the place to be voor een lekker gerecht met buffelmozzarella in Rome. Sterker nog: iets anders kun je er niet bestellen. Elk gerecht bevat mozzarella - een uniek concept dat op meerdere plekken ter wereld navolging krijgt. De allereerste Obika opende op het Campo de'Fiori, dus daar ging Rome-Nu na een tip van een Romeinse boekhandelaar kijken en proeven!

Rome__obika-rome-restaurant.jpgDe keuze aan mozzarellagerechten is zo overweldigend dat je rustig een hele dag op het terras aan het Campo de'Fiori kunt doorbrengen. Terwijl de Romeinen en toeristen om elkaar heen laveren en de marktkooplui luidkeels hun waar aanprijzen,†kies je voor†de lunch†een salade met gegrilde groenten en burrata (een heel jonge, kwarkachtige†mozzarella), neem je als tussendoortje een mozzarellatosti of gefrituurde mozzarellabolletjes en geniet je†'s avonds van een schaal parmigiana di melanzane grigliate (gegrilde aubergines met mozzarella, tomaat en Parmezaanse kaas) of een versgemaakte pasta met mozzarella, courgette en pesto.

Je vindt Obika in Rome op het Campo de'Fiori (op de hoek met de Via dei Baullari) en op het Piazza di Firenze (op de hoek met de Via dei Prefetti). Op de website van Obica†krijg je alvast een voorproefje van alle lekkere mozzarellagerechten!

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum†

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels