Colosseum-romecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeRomeVaticaansint-pietersplein-rome

5 Unieke tips voor Rome

Rome blijft leuk, hoe vaak je er ook heen gaat. Mocht je voor de tweede (of derde of vierde..) keer naar Rome gaan en wil je eens wat anders zien dan het Colosseum en de Trevifontein? Probeer eens één van onderstaande unieke activiteiten.

Vespatour door Rome 
When in Rome, do as the Romans do. Wie kent het niet? Het beeld van een authentieke Italiaan op zo’n mooie oude Vespa. In Rome bestaat er de mogelijkheid om een Vespa te huren. Daarnaast kun je ook een Vespatour doen; je rijdt samen met een chauffeur heel Rome rond en je ziet alle bekende en minder bekende plaatsen van deze mooie stad. Ook een ‘Vespatour by night’ is mogelijk. Zo leer je een heel andere kant van Rome kennen. 

Speurtocht 'de verhalen van Rome'
Een speurtocht alleen voor kinderen? Nee joh! Deze speurtocht speelt zich af rond Piazza Navona en de markt op het Campo de 'Fiori. In de aanwijzingen wordt er verteld over het heden en het verleden van de stad maar je krijgt ook vragen en opdrachten waarbij je zaken ontdekt die je wellicht nog niet wist over Rome. 

Kijk door het sleutelgat 
Een 'verborgen' tuin op de Aventijn, een van de zeven heuvelen van Rome, tussen het circus Maximus en de piramide van Testius. Aan de noordkant van het plein boven op de heuvel ligt de priorij van de orde van de Maltezer Ridders. Je ziet er een poort met een sleutelgat en als je daar doorheen kijkt kun je door de tuin helemaal naar de koepel van de St. Pieter in het Vaticaan kijken. Prachtig!
Rome_sleutelgat-rome
Monte Mario
Met zijn 139 meter is dit de hoogste heuvel van Rome, maar het is niet een van de bekende zeven heuvels. Vanaf de Monte Mario heb je een geweldig uitzicht over het centrum van Rome. Het oostelijke deel van de heuvel is een natuurreservaat en bovenop de heuvel op het dak van het instituto Don Orione staat een negen meter hoog Mariabeeld.

Palazzo Valentini
Tijdens de renovatie van Palazzo Valentini zijn onder het bouwwerk Romeinse woningen ontdekt. Deze worden de Domus Romane genoemd. Er is onder meer een grote paleiszaal gevonden. De oppervlakte van deze woningen bedraagt 1800 m2 en ze dateren uit de 2de tot de 4de eeuw na Christus. Deze woningen zijn te bezichtigen. Met licht en geluid worden de ruïnes tot leven gebracht. Een uniek kijkje onder de grond van Rome!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels