RomeVaticaansint-pietersplein-romecolosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein rome

Vier Valentijnsdag in Rome

In het Latijn zie je het meteen: Roma en amor, de stad Rome en de liefde, bestaan uit dezelfde letters. Dat kan geen toeval zijn! ‘Je kunt in Rome niet leven zonder er de liefde te bedrijven,’ schreef Pavese in Il Compagno...

Rome_valentijn-roma-amor-romeWat is er dan romantischer dan Valentijnsdag vieren in Rome, stad van de liefde? De stad biedt niet alleen een romantisch decor voor een paar dagen ertussenuit, er zijn ook tal van plekken die de liefde aanwakkeren. De redactie van Rome-Nu heeft een aantal leuke tips voor een Romeinse Valentijn voor je op een rijtje gezet.

Eeuwige liefde
In de Eeuwige Stad zijn er genoeg plekken waar je je liefde kunt bezegelen. Gooi tegelijkertijd een muntje in de Trevifontein zodat je samen nog eens terugkeert naar Rome, of breng een bezoek aan de Ponte Milvio, waar je je liefde kunt bezegelen door een klein slotje aan de brugleuning vast te ketenen en het sleuteltje in de Tiber te gooien.

Liefde in de kunst
Wanneer we het hebben over Rome en de liefde, kunnen we Titiaans meesterwerk in de Galleria Borghese niet overslaan. Zijn Amor sacro e Amor profano, ‘Hemelse en aardse liefde’, is niet alleen een prachtige ode aan de liefde, maar biedt ook een intrigerend verhaal.

Rome_Valentijn_Amor_Sacro_y_Amor

In hetzelfde museum vind je ook de prachtige Apollo en Daphne van Bernini, die je verliefd doen worden op deze geniale marmerkunstenaar. Ook zijn beeld van Teresa in de Santa Maria della Vittoria is een bezoek met je geliefde waard.

Na al die kunst is het heerlijk slenteren door het park Villa Borghese en de sfeervolle Via Margutta.

Groots en meeslepend
Rome kent tal van liefdesverhalen, die deels goed geheim worden gehouden. Redacteur Jolie Jacobs onthult een paar intrigerende liefdesgeschiedenissen die letterlijk hun sporen in de stad hebben achtergelaten.

Liefde door de maag
’s Avonds romantisch dineren? Rome-Nu tipt vier bijzondere wijnbarretjes en restaurants waar de liefde zal worden aangewakkerd…

Fafiuchè

Freni e Frizioni

Il desiderio preso per la coda

Osteria Margutta

Romantische zonsondergang
Of huur een Vespa of een Ape en neem je geliefde mee naar alle hoogtepunten van de Eeuwige Stad, met aan het einde van de dag een tochtje heuvelopwaarts om te genieten van een Italiaanse picknick, prosecco en een prachtige zonsondergang...

B&B Amor
Deze B&B is het perfecte adres voor een romantische Valentijnsnacht! ’s Ochtends wacht je een heerlijk ontbijt op bed, met vers geperst sinaasappelsap, nog warme cornetti (croissantjes), Nutella, marmelade, yoghurt en natuurlijk een schuimige cappuccino. Meer over B&B Amor...

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels