sint-pietersplein-romeColosseum-romecolosseum-romeRomekerst sint-pitersplein romeVaticaan

Het mooiste uitzicht op Rome

In Rome kun je genieten van de meest adembenemende uitzichten. In een stad die op heuvels is gebouwd, zijn er immers genoeg panoramische plekjes te vinden. De redactie van Rome-Nu tipt de meest onvergetelijke uitzichtpunten van Rome!

1. Piazza Bucarest op de heuvel Pincio
Het uitkijkpunt op Piazza Bucarest ligt in het park van Villa Borghese. In de romantische en heerlijk koele omgeving van het park kun je genieten van een prachtig panorama van Rome, dat reikt van de koepel van de Sint-Pieter tot aan het Vittoriano en verder. Het uitzichtpunt is onder andere te bereiken via Piazza del Popolo en vanaf de Spaanse Trappen.

Rome_uitzicht

2. Piazzale Garibaldi op de heuvel Gianicolo (Janiculum)
Boven op de heuvel Gianicolo ligt Piazzale Garibaldi. Het is een ruim plein waarop in het midden Garibaldi fier op zijn paard zit. Hoger gelegen dan Piazza Bucarest, is het uitzicht op Rome vanaf dit plein nog completer. Wanneer je op Piazzale Garibaldi staat, heb je letterlijk heel Rome aan je voeten! Vana dit plein kun je een fantastische wandeling maken naar het hart van de levendige volkswijk Trastevere.

Rome_uitzicht-gianicolo-view

3. De koepel van de Sint-Pieter
Het beroemdste uitzicht op Rome is ongetwijfeld dat vanaf de koepel van de Sint-Pieter in het Vaticaan. Het Sint-Pietersplein aan je voeten, op de achtergrond de Engelenburcht en de slingerende Tiber met daarachter de rest van de stad. Je moet er heel wat treden voor beklimmen, maar het uitzicht is die moeite meer dan waard!  Vanaf de tegenoverliggende Engelenburcht, waar het iets minder hoog klimmen is naar de top, heb je overigens ook een prachtig zicht op Rome, met een uniek perspectief op de door Bernini ontworpen engelen aan je voeten.

Rome_uitzicht-sint-pieter

4. Uitzicht op het Forum Romanum
Een prachtig uitzicht op de belangrijkste resten van het oude Rome – het Forum Romanum, de Keizerfora en het Colosseum – heb je vanaf het Capitool (Campidoglio), een van de zeven heuvels van Rome. Dat wil zeggen: wanneer je midden op het plein staat (bereikbaar via de monumentale trappen) steek je rechts even door, langs het stadhuis, zodat je aan de ‘achterkant’ terecht komt. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de resten van het Rome van weleer. Het uitzicht is nog beter vanuit de onderaardse gangen en het Tabularium van de Capitolijnse Musea.

Vittoriano
Het allerbeste zicht op het Forum Romanum heb je vanaf het Vittoriano. Via het Museo del Risorgimento (gratis toegang) kun je met de trap omhoog. Aan de achterzijde kun je vervolgens nog verder de hoogte in met de lift (hier betaal je wel voor een ticket). Vanaf het hoogste punt geniet je tussen de quadriga’s (strijdwagens) van een geweldig uitzicht.

5. Uitzicht vanaf de Aventijn: vanaf de sinaasappeltuin en door het sleutelgat
Wanneer je de Aventijn op wandelt, kom je eerst bij de sinaasappeltuin (Giardino degli Aranci). Aan de rand van deze tuin kun je genieten van een prachtig zicht op Rome. Als je de heuvel nog iets verder op loopt kom je uit op Piazza dei Cavalieri di Malta, een plein vernoemd naar de Maltezer Ridders. Aan de noordzijde van het plein vind je het grootprioraat van de Maltezer Ridderorde. In de deur van die priorij bevindt zich het beroemde sleutelgat van de Aventijn. Knijp één oog dicht en spiek met het andere oog door het sleutelgat. Je ziet hier het mooiste plaatje van de Sint-Pieter dat je maar kunt krijgen...

Rome_uitzicht-giardino-aranci

6. Lo Zodiaco op de Monte Mario
Niet zo bekend bij toeristen maar des te meer bij de Romeinen zelf is het Parco di Villa Mellini, boven op de Monte Mario. Het is een populaire verzamelplek van verliefde stelletjes die op deze romantische plek genieten van een prachtig uitzicht op Rome. In het park vind je het Osservatorio Astronomico e Meteorologico en een groot Maria-beeld op een 19 meter hoge sokkel. Neem vanaf Piazzale Clodio een taxi om het park en het uitzichtpunt, dat als bijnaam ‘Lo Zodiaco’ draagt, naar het restaurant dat er gevestigd is, te bereiken. De top van de Monte Mario is het hoogste punt van Rome. Lees meer over de Monte Mario in dit artikel.

Rome_uitzicht-view

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome in eigen keuken

Hommage aan Rome

Mooie beelden van Rome, met zang van Andrea Bocelli

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels