sint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein romecolosseum-romeRomeVaticaanColosseum-rome

Streetart in Rome

Rome is al eeuwenlang een openluchtmuseum, maar dankzij het werk van honderden straatkunstenaars is er nóg meer kunst te bewonderen als je door de straten van Rome wandelt. In de hele stad zijn muren, gebouwen en soms zelfs hele wijken onder handen genomen door bekende en minder bekende kunstenaars. In totaal zijn er meer dan driehonderd werken te zien, in 150 straten in dertig verschillende wijken.

Het gaat veelal om de bij toeristen iets minder bekende wijken in Rome, zoals Garbatella en Tor Marancia, Salario en San Lorenzo, Testaccio, Pigneto en Tor Bella Monaca. Op de Rome Street Art Map zijn ze allemaal vermeld, inclusief de straatnamen waar al het moois te vinden is. Bekende artiesten als onder anderen Blu, Alice Pasquini, Lucamaleonte en Agostino Iacurci hebben diverse straten en gebouwen in Rome extra kleur gegeven.

Rome_streetart

Ontdek de Romeinse street art via de website van Turismo Roma (onderaan de pagina staan de streetart-werken per wijk gerubriceerd). 

Rome_street-art-murals

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen
Mooie video van Rome door Oliver Astrologo.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels