colosseum-romeColosseum-romekerst sint-pitersplein romesint-pietersplein-romeVaticaanRome

Ponte della Musica

De Ponte della Musica is een architectonisch hoogstandje in Rome. Deze moderne voetgangersbrug over de†Tiber†verbindt het Olympisch stadion met de wijk Flaminio. De brug werd in 2011 geopend en is een†ontwerp van architect Kit Powell-Williams. Het is de eerste voetgangersbrug†die sinds de Romeinse tijd de Tiber overspant.†Zijn naam dankt de brug aan het nabijgelegen Parco della Musica, het Auditorium.

De 'brug van de muziek'†is 200 meter lang.†Meer dan de helft daarvan (om precies te zijn 130 meter) wordt†door een heldere boogstructuur overspannen. Het centrale gedeelte is zo ontworpen dat er als het ware†een plein op de brug ontstaat, een ruimte†die gebruikt†kan worden†voor festivals, tentoonstellingen en andere evenementen. Hardlopers, skaters en bootcamp-groepen gebruiken de brug als sportlocatie. De Ponte della Musica wordt 's avonds prachtig verlicht.

Rome_ponte-della-musica

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Rome met kinderen

Rome, de eeuwige stad

Impressie van Rome, met de belangrijkste bezienswaardigheden als het Sint-Pietersplein, Pantheon, Forum Romanum†

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels