colosseum-romesint-pietersplein-romeVaticaankerst sint-pitersplein romeColosseum-romeRome

Sixtijnse Kapel voor jezelf

Even een kijkje nemen in de Sixtijnse Kapel is er meestal niet bij, als je maar een paar dagen in Rome bent. Eerst wacht je een enorme rij en vervolgens schuifel je achter ontelbaar veel medetoeristen langs de uitgebreide collectie van de Vaticaanse musea. Als je dan eindelijk in de Capella Sistina, de Sixtijnse Kapel, bent beland, krijg je bijna geen gelegenheid om even stil te staan en het plafond op je in te laten werken.

Sixtijnse Kapel-1.jpgJe moet met de stroom mee, snel door de kapel heen, met een vluchtige blik naar boven en naar opzij, hup, naar buiten. Foto’s maken, zodat je thuis in alle rust kunt nagenieten, is verboden en hardop je bewondering uiten mag ook al niet. Elke halve minuut hoor je een suppoost ‘Silenzio per favore!’ roepen, hetgeen de beleving niet ten goede komt.

TIP: Bestel je ticket(s) voor de Vatcicaanse Musea en de Sixtijnse Kapel van tevoeren online en vermijd de lange rijen bij de kassa!

Bestel hier je ticket voor de Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel! 

Website
Gelukkig kan het sinds kort ook anders! Via een speciale website sta je binnen enkele seconden midden in de Sixtijnse Kapel, zonder andere toeristen om je heen. Je kunt op je gemak alle details die Michelangelo er schilderde in je opnemen en honderden virtuele rondjes lopen zonder gestoord te worden door andere toeristen. 

Wie de smaak te pakken heeft, kan de Sixtijnse Kapel ook in het echt alleen – of met een paar vrienden – bezoeken. Daar moet je echter wel heel wat meer geld voor neertellen dan voor bovenstaand bezoek (reken op een paar duizend euro), maar dan heb je ook wat! Je mag na sluitingstijd door een lege Sixtijnse Kapel wandelen en je mag net zo lang op een bankje zitten om het plafond te bewonderen als je wilt. Sterker nog: je mag zelfs op de grond gaan liggen om Michelangelo’s plafondschilderingen te aanschouwen zonder nekklachten te krijgen. Ondertussen vertelt de gids wat je allemaal ziet en hoe al deze schilderingen en de kapel in zijn geheel tot stand zijn gekomen. Informatie aanvragen en boeken kan via de website van Bellini Travel.

Gerelateerde artikelen: de Sixtijnse Kapel is een onderdeel van de Vaticaanse musea ,

Rome_sixtijnse-kapel 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels