kerst sint-pitersplein romeVaticaanColosseum-romesint-pietersplein-romeRomecolosseum-rome

Uitgaan in Rome

Rome kent ontelbaar veel wijnbarretjes, cocktailbars en lounge terrassen, waar het tijdens een zwoele Romeinse avond en nacht goed toeven is. Natuurlijk vergeten we ook de discotheken niet. Bij de Monte Testaccio (Schervenberg) in de wijk Testaccio vind je een aantal van Romes bekendere discotheken.

Er zijn een paar wijken in Rome waar het nachtleven altijd bruist. Trastevere, bijvoorbeeld. Hier kun je ’s avonds heerlijk verdwalen in de talloze steegjes, laat aanschuiven op een terrasje om nog een lekkere pizza te eten of rondhangen op de rand van de fontein op Piazza Santa Maria in Trastevere, het hart van de wijk.

De wijk Pigneto, achter Stazione Termini, is een geweldige plek om het Romeinse avondleven te ontdekken. Een aperitivo drinken, slenteren over de Via del Pigneto of op een later uur een van de vele barretjes ontdekken en verrast worden door live muziek.

Een andere wijk die (bijna) nooit slaapt is San Lorenzo, de universiteitsbuurt van Rome. Hier zoemt altijd het gezellige rumoer van jongeren die samen een drankje drinken, eten of gewoon wat rondhangen. Als je lekker hebt gegeten samen, kun je in San Lorenzo een van de pubs induiken of bijvoorbeeld ergens een live concert meepakken.

Rome in eigen keuken

Roma

Mooie video van Rome van Oliver Astrologo

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels