Colosseum-romecolosseum-romeVaticaanRomesint-pietersplein-romekerst sint-pitersplein rome

Club en cocktailbar 'La Fine'

In het centrum van Rome is het, door alle reisgidsjes, blogs van expats en uitwisseling van tips op de social media echt niet zo moeilijk om een goede pizzeria of ristorante te vinden die voldoet aan de hoge Italiaanse kwaliteit. Het is alleen niet altijd even eenvoudig om een goede plek te vinden waar je na het uitgebreide tafelen nog even fijn drankjes kan gaan doen waar je niet door een gladde bouncer standaard in het Engels wordt aangesproken en in een foute, goedkope Hollywoodremake terecht gekomen lijkt te zijn. Daarom geldt ook in Rome de gouden regel: do as the locals do!

En hoewel de locals in Rome niet elke vrijdag of zaterdag op dezelfde plaats te vinden zijn, vind je ze wel vaak bij de nieuwste hotspots in de stad en het liefst voordat ze op de toeristenradar gekomen zijn. En van die pas geopende bars is La Fine (het einde), op loopafstand van Piazza Venezia, in het gebouw waar het theater van Piccolo Eliseo gehuisvest is.

Rome_fine-club

Het theater heeft na een ingewikkeld dispuut met de gemeente van Rome tot een creatieve oplossing moeten komen om te kunnen blijven bestaan, dus toen zag men in de verschillende kleine ruimtes, de foyers, de gordijnen en de uitgangbordjes, een mooi en origineel decor voor een club en cocktailbar. Op weekdagen zijn er s avonds bandjes en artiesten die live muziek spelen vanaf 22.30 uur, wanneer La Fine zijn deuren opent, en in het weekend zijn er DJ sets.

Rome_fine-cocktail

La Fine is geen club, noch een cocktailbar, geen theater, noch een foyer, het is niet eens een doorgangsroute. Het is het allemaal, samen. Elke dag, na het sluiten van het theater, aan het einde van alles, begint La Fine..

La Fine
Teatro Piccolo Eliseo, Via Nazionale 183, Rome

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Bezoek aan Rome

Mooie video van Rome tijdens de Kerstdagen.

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels