Vaticaansint-pietersplein-romeColosseum-romecolosseum-romekerst sint-pitersplein romeRome

Dorstlessend: schaafijs en watermeloen

Het kan goed heet worden in Rome, zeker 's zomers. De stad biedt gelukkig veel parken waar je in de schaduw van pijnbomen en parasoldennen kunt bijkomen van de felle zon. Uiteraard vergezeld van een dorstlessend tussendoortje.

Rome_grattacheccaDoe net als de Romeinen en bestel op een warme zomerdag een grattachecca. Dat is een beker vol met vers geschaafd ijs (granita) met siroop erdoor. Qua siroop kun je voor verschillende smaken kiezen, van amandel tot watermeloen.

Verfrissend is vooral een grattachecca al limone, die door de zure smaak van de citroen het best de dorst lest. Een van de lekkerste adressen voor zo'n grattachecca is de kiosk van Sora Mirella, aan de Via Lungotevere degli Anguillara (precies naast de brug van het Tibereiland naar Trastevere). Het fijne aan een grattachecca halen bij Sora Mirella is natuurlijk dat je daarna een romantische wandeling langs de oevers van de Tiber kunt maken, of samen kunt neervlijen op het Tibereiland.

Andere grattacheccakiosken in Rome: Fonte d’Oro aan het Piazza Belli in Trastevere, Sora Lella aan de Via Porta Cavalleggeri (vlak bij de Sint-Pieter), La Grattachecca bij de Ponte Milvio en, in de buurt van de Vaticaanse Musea, Sora Maria.

Watermeloen
Ook een stuk sappige watermeloen (anguria of cocomero in het Italiaans) is een goede dorstlesser. In de zomer zie je op verschillende plekken in de stad kraampjes opduiken met enorme watermeloenen. Gelukkig hoef je niet zo'n hele joekel te kopen; ze worden per schijf verkocht. 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Roma Amor

Rome - City by the river

Impressie van een stedentrip naar Rome door Wiemer Viet. Rome - city by the river...

Poll

Om jullie in dit nieuwe jaar nog beter van informatie te voorzien, zouden we graag weten waar jullie het liefst over lezen op onze website. Geschiedenis, lekker eten of bijzondere evenementen, wat vind je belangrijk?
monumenten en bezienswaardigheden in Rome
bijzondere evenementen en tentoonstellingen
tips voor restaurants, ijssalons en pizzeria's
verhalen over beroemde kunstenaars in Rome
tips voor dagjes uit buiten Rome
thematische wandelroutes door de stad
tips voor de leukste winkels